Cum să îţi faci acasă cel mai delicios și mai sănătos muştar

0
124

Seminţele de muştar conţin niantină, o componentă utilă pentru menţinerea tensiunii arteriale normale dar şi pentru scăderea nivelului de colesterol. Prezența acestui compus inhibă celulele canceroase.

Muştarul este un bun “ aliat “ împotriva astmului, bronşitei, durerilor reumatice, pneumoniilor, nevralgiilor, dispepsiilor, anorexiei, reumatismului şi gripelor.

“E indicat în afecţiunile stomacului, care implică o secreţie scăzută de suc gastric, în lipsa poftei de mâncare sau în constipaţie”, detaliază Rodica Tenu, nutriţionist Unilever.

Un alt avantaj al seminţelor de muştar e conţinutul de seleniu şi magneziu, substanţe benefice pentru reducerea prevalenţei artritei reumatoide şi severitatea astmului, datorită proprietăţilor antiinflamatorii.

Magneziul conţinut de boabele de muştar scade presiunea arterială. „Aportul mare de minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, magneziu şi seleniu) transformă acest condiment într- un ajutor important în remedierea eventualelor deficienţe ce pot avea efecte negative asupra organismului”, completează nutriţionistul Rodica Tenu.

Muştarul reduce riscul apariţiei unui eveniment cardiovascular.

De multe ori însă muștarul din comerţ conţine şi aditivi artificiali, nesănătoşi. Cel mai bine ar fi să vă preparaţi singuri mustarul acasă pentru a vă bucura de multiplele lui beneficii.

Aveţi nevoie de:
– 5 linguri de muștar boabe

– o ceașcă semințe de floarea soarelui

– 2 lingurițe de sare

– 2 linguri ulei de măsline

– 2 lingurițe oțet de mere

– 2 lingurițe de turmeric

– 1/2 linguriță de piper

– o linguriță de miere

– 100 ml de apă

– o lingură tărâțe de phsyllium

Boabele de muștar și semințele de floarea soarelui se râșnesc și se acoperă cu apă, apoi se lasă la hidratat cel puțin 3 ore sau peste noapte. Astfel, pasta va fi mult mai fină și se procesează mult mai ușor decât dacă le lăsăm întregi, iar în timpul procesului de blenduire este posibil să se încălzească cuțitul și să pierdem din proprietățile semințelor și a boabelor de muștar. De asemenea, se poate pierde și aroma.

Se pun în blender toate ingredientele, se transformă într-o pastă fină și la final adăugăm tărâțele de phsyllium.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here