Unguentul rusesc care promite să vindece mai multe boli în doar 10 zile

0
129

Reţeta acestui preparat naturist a fost publicată recent pe un site de medicină naturistă şi s-a bucurat de un real succes.

Pentru prepararea acestui unguent nu este nevoie de foarte multe ingrediente şi poate fi folosit în tratamentului mai multor boli cum ar fi: bronşită, otită, angină pectorală, edeme, arsuri, vătămări ale pielii, răni deschise, piele îngroşată şi crăpată, inflamaţie ovariană, ulcere trofice.

În funcţie de afecţiunile pentru care este folosit, unguentul trebuie fie frecţionat pe piele, fie menţinut în contact cu pielea prin comprese. Remediul poate fi folosit şi intern; în acest scop, se recomandă consumarea unei jumătăţi de linguriţă de produs de trei ori pe zi înainte de mesele principale.

Pentru prepararea acestui unguent aveţi nevoie de:

  • un gălbenuş de ou,
  • 400 ml de ulei vegetal (pentru uz extern, cel mai indicat este uleiul de sunătoare)
  • aprox. 60 de grame de ceară de albine.

Fierbe oul şi păstrează doar gălbenuşul. Pisează gălbenuşul pe o farfurie şi toarnă ulei într-o oală smălțuită. Răstoarnă în oală şi ceara şi topeşte-o în ulei la foc mic.

Încinge puţin ulei separat într-o tigaie. Când uleiul începe să sfârâie, presară în tigaie puţin gălbenuş de ou fiert şi mărunţit împreună cu uleiul în care ai topit la pasul anterior ceara. Când uleiul începe să spumege, ia tigaia de pe foc.

Pune din nou tigaia pe foc şi continuă să adaugi gălbenuşul puţin câte puţin, amestecând mereu cu o lingură de lemn. Amestecul va căpăta o coloraţie maroniu-inchis.

Ia tigaia de pe foc şi lasă preparatul la răcit timp de 15-20 de minute. Strecoară-l apoi printr-o bucată de tifon sau o sită fină. Aruncă reziduurile (bucăţelele de gălbenuş).

După răcirea completă a unguentului, transferă-l într-un borcan din sticlă şi înşurubează capacul. Unguentul trebuie ţinut la frigider, dar nu se păstrează mai mult de 10 luni.

Dacă hotărăşti să foloseşti unguentul pentru comprese, va fi nevoie să-l topeşti din nou la abur (temperatura să fie de aprox. 40-50 de grade C).

Cum se foloseşte unguentul:

Pentru infecţiile sinusurilor – topeşte unguentul şi toarnă-l repede într-o pipetă. Se va turna câte o picătură în fiecare nară de două ori pe zi.

Otita medie supurată cronică – Îmbibă în preparat o bucăţică de vată din bumbac şi introdu-o în ureche. Vată folosită trebuie schimbată cât mai des şi poate fi necesar să aplici puţin unguent şi în spatele urechii afectate.

Amigdalita purulentă, abcese în gât, inflamaţii ale amigdalelor – se masează cu unguentul pielea gâtului. În acelaşi timp se pune pe gât şi o compresă îmbibată în unguent. Acest tratament se recomandă în special seară înainte de culcare.

În caz de bronşită, dureri stomacale şi de burtă, ulcere cutanate, ulcioare ale ochiului se va consuma câte o jumătate de linguriţă din acest preparat de trei ori pe zi înainte de mesele principale.

Fibromioame vechi de până la 10 săptămâni, chisturi ovariene, inflamaţii, mastite – înmoaie în unguent un tampon steril intern şi introdu-l în vagin dimineaţa şi seara.

Arsuri, ulcere, răni deschise, edeme, dureri de dinţi, dureri articulare – se va aplica unguentul pe zonele afectate şi se înfăşoară cu tifon. Dacă rănile nu sunt mari, este suficient să foloseşti un tampon din bumbac înmuiat în unguent.

Pentru calmarea durerilor de dinţi, dezinfectează mâinile şi aplică unguentul cu degetele pe dintele şi gingia dureroase.

Ulcere trofice, gangrena – se aplică pe piele comprese înmuiate în unguent. Acestea se vor schimba la fiecare 2 ore pentru drenarea rapidă a puroiului.

Tratamentul hemoroizilor – Confecţionează din tifon un tampon, îmbibaţi-l în unguent şi introduceți-l în anus în fiecare seară înainte de culcare. Repetă procedeul timp de 8-10 zile sau până la ameliorarea problemelor.

Întărirea unghiilor – Aplică puţin unguent pe unghii seara înainte de culcare.

Save

Save

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here