Sorin Grindeanu a anunţat că astazi va fi o şedinţă de guvern pentru abrogarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codurilor penale

0
65

Duminică de la ora 14 se va desfăşura şedinţa de urgenţă la Guvern având două puncte pe ordinea de zi: abrogarea OUG 13 şi declasificarea stenogramelor de la dezbaterile din Executiv unde s-au adoptat atât OUG 13/2017 și cea în care Guvernul Cioloș a modificat anul trecut Codul Penal, prin OUG, fără aviz de la CSM. Tot în faţa palatului Victoria de desfăşoară un nou protest, pentru a şasea zi.

Anunţul făcut de către Sorin Grindeanu a dat naştere la o serie de comentarii. Procurorul general Augustin Lazăr, a precizat, după anunţul premierul că:
„Efectiv sunt şi eu impresionat de faptul că, iată, societatea civilă a reuşit să readucă lucrurile la ordine şi raţiunea este cea care a readus lucrurile pe făgaşul lor normal”.
„Este o decizie corectă, cred că trebuie discutate în Parlament şi trebuie discutate în prezenţa unor jurişti reputaţi, aşa cum am arătat anterior, în prezenţa celor care au lucrat la aceste texte de lege ale Codului penal şi Codului de procedura penală. Şi atunci vom avea garanţia că textele care vor ieşi din aceste analize şi discuţii vor fi bune”
, a spus Augustin Lazăr.

Şi Cristian Tudor Popescu a comentat după declaraţia premierului: „Prima constatare este ca o limbă de pantofi poate să vorbească. Limbă de pantofi a domnului Dragnea a vorbit în această seara. A doua observaţie – aş aminti telespectatorilor ProTV – ce spunea acest domn, premier al României cu 24 de ore în urmă: sunt 3000.000 în stradă, noi avem câteva milioane de voturi. Asta spunea premierul României, nu al PSD-ului. Guvernul este al României, nu al unui partid. Ce e de reţinut e principiul minimizării pierderii: are foarte puţină importanţă ce spune dansul. Important este ce va spune domnul Dragnea. ”

Aceasta a mai adăugat că: „Strada nu a obţinut ce-a vrut, din punctul meu de vedere. Conţinutul acestor ordonanţe a fost la început o chestiune de discuţie, aceasta coaliţie nu a dorit să discute cu privire la conţinutul lor. L-au lăsat pe acel şobolan mecanic să repete „altă întrebare”. Domnul Grindeanu, domnul Dragnea, lor nu le-a păsat de oameni, au crezut că merge cu metodele pe care le ştim dinainte de ’89. Acum când constată că n-a ţinut, tot ce vedem este minimizarea pierderii. Domnul Grindeanu a sugerat că va fi oferit capul lui Iordache mulţimii, că va răspunde ministerul justiţiei, domnul Dragnea încearcă pe cât posibil să fie cât mai puţin afectat de tot ceea ce se întâmplă. Iar Grindeanu vrea să rămână la guvernare, dar stradă e posibil să dorească să considere că batjocora pentru că aici nu mai e vorba de discuţie juridică, e vorba de dispreţ batjocora, aroganta faţă de cei care au ieşit în stradă, e prea mult. „

Totodată Madalina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al guvernului a precizat că „Decizia anunţată în această seară de premierul Sorin Grindeanu este un pas important spre normalizare. Totodată, se face un pas important pentru a corecta situaţia creată. Guvernul a greşit flagrant şi Guvernul este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o. Oamenii care protestează au cerinţe legitime, democratice, corecte, iar Guvernul trebuie să înţeleagă că cetăţenii nu accepta nimic mai puţin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here