Şi filozoful Mihai Sora este prezent la proteste în faţa Guvernului

0
67

Mihai Sora, membru de onoare al Academiei Române, participă la protestele din faţa Guvernului în ciuda vârstei înaintate pe care o are. Mihai Sora are 100 de ani, fiind născut la data de 7 noiembrie 1916, la Ianova, în județul Timiș.

Cea mai mare parte a vieţii şi-a petrecut-o în Franţa însă a revenit în țară în 1948. A fost redactor șef la Editura de Stat pentru Literatură și Artă, între 1954 și 1969, fiind fondatorul seriei Bibliotecă Pentru Toți.

El a comentat prezenta sa pe Facebook glumind: „Bietul domn Soros: încă nu a aflat că sunt tatăl lui”.

Filosoful a mai scris pe rețeaua de socializare un text în care semnala similitudinile dintre acțiunile actualilor guvernanți și măsurile luate de bolșevici în România, după cel de-Al Doilea Război Mondial.

„Nu în 1990 ne întoarcem, ci în 1947. Ceea ce au făcut guvernanţii în această noapte pot face oricând, în orice moment, cu orice lege, nu doar în Justiţie. Dacă acum pui lacăt pe independenţa Justiţiei, mâine poţi interzice circulaţia persoanelor, poţi suprima internetul, presa liberă; poţi închide graniţele, poţi trimite oamenii în lagăre, la muncă silnică ori îi poţi, pur şi simplu, extermina. Iar toate acestea în numele votului democratic care te-a adus la Putere, în numele „democraţiei“, al poporului… În numele „democraţiei populare“. Mecanismul de atac la statul de drept este predictibil şi îşi dovedeşte, iată, ciclicitatea implacabilă. A fost noaptea minţii guvernanţilor. Este prea mult şi prea periculos pentru a-i lăsa să-şi facă în continuare de cap!“

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here