Iată câteva motive întemeiate pentru a nu consuma carne de porc. Este considerată a fi cea mai dăunătoare carne

0
226

Deşi ar părea un lucru de neconceput mai ales într-o ţară unde produsele de porc sunt la mare preţ, unde în fiecare an la ţară se taie câte un porc de Crăciun, se pare că aceasta nu este chiar atât de sanatoase pe cât am fi înclinaţi să credem.

Asta deoarece conţine substanţe toxice cum ar fi grăsimi, mucoasă, histamine, hormoni periculoşi, care sunt greu digerabile şi ca atare nu pot fi eliminate chiar atât de uşor.

Ele pot putrezi în intestin, cauzând infecţii, artrită, artroză sau chiar modificări hormonale.

Carnea de porc conţine hormonul creşterii care provoacă abateri în organismul uman şi stimulează apariţia unor procese patologice cum ar fi îngrăşarea, creşterea tumorilor maligne şi benigne.

Această carne conţine histamine care sunt responsabile cu provocarea reacţiilor alergice.

Consecinţele acţiunii histaminelor asupra organismului sunt afecțiuni la nivelul apendicelui, apariţia furunculilor şi a colecistitelor, dermatite şi eczeme.

Sângele de porc este bogat în agenţi cancerigeni specifici eritrocitelor care intră în markerii cancerului.

Întrebuinţarea frecvenţă a cărnii de porc duce la dese îmbolnăviri de gripă.

Totodată carnea de porc este cea mai grasă carne, contribuind din plin la adăugarea kilogramelor în plus, mai ales dacă este consumată în stare de stres.

Carnea de porc este foarte toxică deoarece conţine substanţe cancerigene la fel de dăunătoare ca alcoolul şi tutunul.

Intoxicarea permanentă cu toxinele conţinute în carnea de porc provoacă probleme cu inima şi poate cauza atac cerebral. În organismul omului care consumă frecvent carne de porc se crează un mediu prielnic pentru dezvoltarea diferitelor bacterii.

Carnea de porc poate fi înlocuită cu succes cu carnea de vită, carnea de pasăre sau de oaie.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here