Acest produs natural are proprietăţi antibacteriene şi antimicrobiene şi este accesibil tuturor

0
110

În loc să folosiţi tot felul de medicamente pentru imunitate cum a fi să apelaţi mai des la acest produs natural de care toată lumea a auzit, este accesibil tutor, însă este de multe ori ignorat?

Este vorba despre propolis, produsul rezultat din amestecul enzimelor digestive ale albinelor cu substanţele răşinoase ale plantelor.

Propolisul este un produs deosebit de eficient care are numeroase întrebuinţări. De exemplu adăugat în lapte tratează tusea, sau poate să fie întrebuinţat sub formă de tinctură pe bază de alcool.

Folosit intern propolisul întăreşte imunitatea şi acţionează ca şi antioxidant. Pe cale externă tratează rănile, regenerează pielea, ameliorează durerile şi ucide ciupercile.

Propolisul este folosit cu succes în medicina naturistă, medicii recomandându-l pentru a trata afecţiuni precum amigdalita, faringita, sinuzita, otita, traheita, pneumonia, infecţii vaginale, sau chiar pentru tratarea afecţiunilor stomacului.

Tinctura se poate achiziţiona fie gata preparată din farmaciile naturiste, fie puteţi alege să o faceţi chiar dumneavoastră acasă.

În cazul faringitei, a amigdalitei şi a afecţiunilor stomatologice – clătiţi gâtul cu un amestec de tinctură de propolis cu ser fiziologic în raport de 1:10.

În caz de otită puneţi în ureche un tampon înmuiat în soluţie de propolis. În cazul copiilor, tinctura se diluează cu apă fiartă caldă în raport de 1:1.

Pentru bolile cailor respiratorii se fac inhalaţii de propolis (1 picătură de tinctură la 5 ml de ser fiziologic). Soluţia se toarnă în inhalator.

Pentru imunitate diluaţi 15-30 de picături de tinctură într-o ligură de lapte şi consumaţi cu 30 de minute înainte de masă.

Pentru tratarea afecţiunilor de stomac diluaţi – de picătură de tinctura în 100 de ml de apă caldă şi consumaţi cu 30 de minute înainte de masă.

Tinctura nediluată se foloseşte pentru tratarea diferitelor afecţiuni ale pielii cum ar fi herpesul, ciupercile de la picioare şi unghii sau mătreaţa. Pe locurile neafectate se aplică tampoane sau comprese înmuiate în tinctură de propolis.

În ciuda multiplelor întrebuinţări ale tincturii, aceasta nu poate să fie utilizată de acele persoane care sunt alergice la produsele apicole. Totodată se recomandă utilizarea cu atenţie a tincturii pe bază de alcool în cazul femeilor însărcinate, a şoferilor sau a copiilor.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here