Șapte întrebuinţări nebănuite ale cojilor de mandarine. Tu te-ai fi gândit la acestea?

0
110

Deşi de cele mai multe ori aruncăm coaja mandarinelor, aceasta poate să aibă întrebuinţări la care nu te-ai fi aşteptat. O să fiţi uimiţi de ce proprietăţi poate să aibă acest produs.

tangerine-850432_960_720

Probleme de digestie
Uscaţi coaja mandarinelor şi mărunţiţi-o în râşniţa de cafea. Praful obţinut poate fi adăugat câte o linguriţă în mâncare ca şi condiment pentru profilaxia bolilor stomacului şi a intestinului. Praful adăugat în cafea îi va da o aromă deosebită.

Bronşita
Turnăți un pahar și jumătate de apă clocotită peste 2 linguri de coajă uscată, apoi puneţi amestecul la foc mic pentru 5 minute. Lăsaţi să se infuzeze o oră. Consumaţi câte ½ pahar de amestec încălzit puţin de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de luarea mesei.

Tuse uscată
Turnaţi un pahar de ţuică peste 2 linguri de coajă uscată mărunţită şi lăsaţi tinctura la un loc întunecos pentru o săptămână apoi strecuraţi-o. Consumaţi de 3 ori pe zi înainte de luarea mesei câte 20 de picături dizolvate în apă. Uleiurile esenţiale din componenţa cojii de mandarine fac minuni iar tusea va dispărea în curând.

Viroza
Turnaţi apă clocotită peste un pumn de coajă mărunţită aşezată într-un vas cu gura mică. Respiraţi timp de 10 minute aburii care se formează şi evitaţi să ieşiţi afară în următoarea oră după procedură. Aburii îndepărtează rapid boala datorită conţinutului de fitoncide din coaja de mandarine.

Ciuperca de pe talpa piciorului
Este suficient să frecaţi de două ori pe zi talpa piciorului şi spaţiul dintre degete cu coajă de mandarine şi ciuperca va dispărea în curând.

Externuare şi insomnie
Coaja mandarinelor se taie mărunt şi se aşază într-o pungă de plastic. Inspiraţi aroma timp de 15 minute. Cu ajutorul acestei metode veţi putea să îndepărtaţi inclusiv durerile de cap. Aroma de mandarine şi uleiurile esenţiale din coaja lor vă ajută să uitaţi de oboseală şi de stres.

Hipertensiune şi aritmie
Puneţi un pahar de coajă proaspătă de mandarine în 3 litri de apă clocotită şi aşteptaţi să înceapă să fiarbă după care opriţi focul. După o oră de infuzare strecuraţi lichidul. Adăugaţi-l în cadă şi faceţi astfel de băi de câte 15 minute o dată la două zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here