Preparaţi faimoasele eclere franţuzeşti cu glazură de ciocolată după această reţetă simplă

0
143

Cui nu îi plac delicioasele eclere, pline cu cremă de ciocolată sau vanilie? Ei bine, deşi se pare că sunt greu de preparat, această reţetă este atât de uşoară încât oricine poate să o facă.

maxresdefault

Pentru 10-12 eclere vei avea nevoie de:

Pentru aluat:
125 grame de faină
100 ml de lapte
100 ml de apă
2 linguri zahăr
½ linguriţă de sare
80 grame de unt
4 ouă

Pentru cremă vei avea nevoie de:
480 ml lapte
2 linguri de esenţă de vanilie
4 gălbenuşuri
70 grame de zahăr
40 de grame de amidon
15 grame de unt

Glazura de ciocolată
200 grame de ciocolată (cu 55-70 % cacao) tăiată în bucăţi mici
155 ml frişcă

Preparaţi prima dată crema pentru a fi pregătită pentru când sunt coapte eclerele.
Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul până când obţineţi un amestec omogen şi zahărul se topeşte.
Adăugaţi apoi amidonul de porumb.

Laptele se toarnă într-o cratiță și se fierbe la foc mic.
Turnaţi o treime din laptele cald peste amestecul de gălbenuş, zahăr şi amidon, amestecaţi bine, apoi amestecaţi cu restul de lapte din oala.
Se lasă la fiert până când amidonul începe să se îngroaşe.

Adăugaţi esenţa de vanilie.
Crema se pune într-un bol curat şi se lasă la răcit aproximativ 10 minute.
După aceea se adaugă untul, amestecându-se până când se topeşte.

Acoperiţi bolul cu o folie pentru a împiedica să se formeze deasupra cremei o pojghiță.
Încălziţi cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cerneți faina.

Pune la fiert într-o cratiţă laptele, apă, zahărul, sarea și untul.
Îndepărtează apoi cratiţa de pe foc, adaugă faina şi amestecă cu o lingură de lemn până se încorporează foarte bine.
Apoi pune cratiţa pe foc mic şi amestecă în aluat 1 sau 2 minute pentru a îndepărta umezeala din aluat.

Îndepărtează cratiţa de pe foc, transferă aluatul într-un castron mare şi lasă să se răcească uşor. Se adaugă ouăle, pe rând amestecând între timp pentru a se încorpora cât mai bine.

Veţi avea la sfârşit un aluat neted şi omogen.

Aluatul se pune în formă şi se dă forma eclerelor. Acestea vor avea a lungime de aproximativ 10-12 centimetri.

Presarăţi deasupra zahăr pudră și coaceţi-le timp de 40 de minute. După primele 10 de minute, deschide-ţi ușa cuptorului ușor, aproximativ 2 -3 minute.
Eclerele se lasă la cuptor timp de 30 minute cu restul uşii întredeschisă, până când acestea capăta a nuanţa frumoasă aurie.

Eclerele se scot din cuptor când sunt gata, se lasă să se răcească apoi se taie în transversal.
Crema pentru eclere se pune pe jumătatea de jos a acestora cu ajutorului unui spriț de bucătărie.

Glazura se prepară astfel. Într-o cratiţă se încălzeşte frişcă lichidă (fără a se fierbe însă), apoi se adaugă bucăţele de ciocolată, amestecându-se până când se topesc.

Glazura se pune pe eclere şi se lasă să se răcească.

Înainte de a le consuma eclerele se lasă la frigider câteva ore.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here