Litchi, fructul bizar cu proprietăţi neobişnuite. Întăreşte oasele şi menţine unghiile şi părul frumoase

0
216

Poate aţi văzut în supermarketuri un fruct ciudat, având o culoare roşiatică şi un aspect rugos. Este vorba despre litchi care are în interior un miez dulce alb – translucid.

Fructul este originar din China, însă se cultivă şi în Thailanda, Vietanam, India, Australia sau Hawai, mai purtând denumirea şi de „prună chinezească”.

Acest fruct, în ciuda faptului că nu măsoară mai mult de 2-4 centimetri, este bogat în vitamina C (100g de litchi acoperă necesarul zilnic de vitamina C), vitamina B, zinc, fier, betacaroten, calciu, magneziu, potasiu şi fosfor.

Aceste atribute îl transformă într-un aliat de nădejde contra bolilor infecţioase. Consumul regulat de litchi ajută la prevenirea formării cheagurilor în sânge şi a celulelor canceroase.

Potrivit studiilor de la Universitatea Zhejiang Gonshang şi de la Spitalul West China aparținând Universității Sichuan din China, flavonoidele din pulpa acestui fruct se dovedesc a fi foarte eficiente în special împotriva cancerului de sân.

Litchi întăreşte sistemul osos, dinţii şi ajută la menţinerea unghiilor și a părului sănătoase. Fructul favorizează asimilarea fierului în organism.

De asemenea, fructul are proprietăţi diuretice şi digestive, are efect energic, scade tensiunea arterială şi favorizează formarea globulelor roşii.

Chinezii cred că litchi are de asemenea capacitatea de a calma durerea şi a reduce glandele umflate.

Aceste fructe sunt sărace în calorii, nu conţin grăsimi saturate sau colesterol, dar abundă în fibre alimentare, care pot fi foarte importante pentru persoanele preocupate de greutatea corporală în exces.

Data viitoare când îl mai vedeţi în magazine cumpăraţi acest fruct minunat şi bucuraţi-vă de gustul lui delicios şi de beneficiile atât de multe pe care le are pentru sănătate.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here