Moduri prin care poți să îţi măreşti alcalinitatea corpului şi să îţi întăreşti imunitatea

0
79

Toxinele din mediu, zahărul consumat în exces, medicamentele şi abuzul de cafeină crează o aciditate mare în corp. Se ştie că o alimentaţie care induce aciditatea în corp măreşte predispoziţia acestuia către boli, tocmai de aceea este esenţial să contracarăm efectele acestor factori de stres cu obiceiuri care alcalinizează corpul, astfel încât să putem ajunge la un pH mai neutru.

gty_alkaline_water_mm_150824_12x5_1600

Iată câţiva paşi pe care ai putea să îi urmezi pentru a-ţi alcaliniza corpul şi pentru a a-ţi crește imunitatea:

1. Bea multă apă

Apa ajută sistemele din corp şi curăță toxinele în exces. Asigură-te că ai mereu cu tine o sticlă de apă şi bea-o pe parcursul zilei. Cu toate acestea evită sticlele din plastic, pentru că acestea perturbă hormonii. Adaugă şi lămâie în apă, deoarece se ştie că apa cu lămâie este alcalină şi conţine vitamina C care ajută la digestie. În plus îţi oferă şi energia necesară pentru întreaga zi.

2. Pune limfa în mişcare
Sprijină detoxifierea limfatică prin exerciţii fizice zilnice, periaj uscat şi tehnici de respiraţie sau forme de yoga ce folosesc respiraţia. Consumă alimente neprocesate, îngrijeşte-ţi sănătatea fizică şi îmbogăţeşte-ţi viaţa spirituală. Diminuează factorii de stres din viaţa de zi cu zi, pentru o circulaţie mai alcalină.

3. Înlocuieşte cafeaua cu ceai verde sau de plante

Ceaiul verde este foarte alcalin. Dacă nu poţi bea ceai verde încearcă ceaiul de iasomie, sencha sau matcha sau încearcă pur şi simplu să alegi o cafea mai puţin acidă.

4. Înlocuieşte zahărul cu ştevia, zahăr de cocos sau miere, în cantităţi mici
Zahărul este unul dintre cele mai acide alimente şi este prezent pretutindeni, aşa că moderează consumul de zahăr înlocuindu-l cu îndulcitori naturali, pe cât posibil.

5. Consumă câte o salată sau câteva verdeţuri la fiecare masă
Legumele cu frunze verzi sunt alcaline şi bogate în oxigen. Consumă-le în smoothie, bea sucuri din legume verzi sau cumpără clorofila lichidă şi combin-o cu puţin apă.

6. Încearcă clătirea cu ulei
Această practică ayurvedică străveche curăță gura, echilibrează acizii şi elimină respiraţia neplăcută. Încearcă să-ţi clăteşti gura cu ulei de cocoş în fiecare dimineaţă cel puţin 15 minute. Poţi încerca această metodă chiar şi sub duş o să vezi cât este de energizant.

7. Mestecă bine mâncarea
Digestia începe chiar din gură, pentru că saliva alcalinizează. Ideal ar fi să mesteci de 20 – 40 ori fiecare îmbucătură.

8. Elimină toxinele prin transpiraţie (sau o baie fierbinte)
Prin transpiraţie eliminăm toxine. Cu cât curăţăm mai bine corpul de toxine, cu atât îl alcalinizam mai mult. Sauna cu infraroşu, băile de aburi şi cursurile de yoga sunt metode foarte bune pentru a scăpa de câteva toxine în plus. Băile cu săruri Epsom sunt şi ele bune pentru alcalinizare, iar dacă adaugi câteva picături de ulei de lavandă, ai parte de un adevărat răsfăţ pentru corpul şi mintea ta.

9. Fă mişcare
Mişcarea fizică regulată elimină aciditatea din corp. Limfa se pune în mişcare şi sângele îşi măreşte alcalinitatea. Dansul, joggingul, înotul sunt metode excelente pentru a face limfa să circule prin corp. Unele practici, precum Iyengar yoga, Yin yoga şi exerciţiile de întindere, ajută corpul să se refacă după o activitate intensă.

10. Nu neglija somnul şi nu uita să te relaxezi
Stresul măreşte aciditatea la nivel celular. Dezvoltă obiceiuri care să te ajute să eliberezi stresul acumulat de-a lungul zilei şi să-ţi păstrezi mintea calmă. Mergi la culcare devreme; meditează ori de câte ori poţi; fă bai fierbinţi; ţine un jurnal; ocupă-te de vechi hobby-uri pe care le-ai neglijat dar care îţi făceau o deosebită plăcere. Fă lucruri care te încântă, care îţi deschid mintea şi care te ajută să treci de stresul de zi cu zi.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here