22 de motive pentru a mânca ciocolată neagră cât mai des

0
114

Cui nu îi place ciocolata? Indiferent de sortimentul ales, ciocolata este adorată de toată lumea.

chocolate-1720616_1280

Iată așadar 22 de motive pentru care ar trebui să consumaţi ciocolată cât mai des.

Ciocolata ajută la eliberarea serotoninei în creier, ceea ce duce la apariţia unor sentimente de fericire și de bunăstare.

Ciocolata neagră este plin de flavonoide şi antioxidanţi care ajută la reducerea riscului apariţiei bolilor de inimă.

Ciocolata ajută la hidratarea pielii. Cei care consumă frecvent ciocolată neagră au pielea mai întinsă şi mai puţine riduri decât cei care nu o fac.

Consumul de ciocolată neagră poate să amelioreze migrenele.

Potrivit unui studiu efectuat la Harvard, consumul de cacao îmbunătăţeşte tensiunea arterială.

Cacaua îmbunătăţeşte funcţia cognitivă la pacienţii cu Alzheimer.

Ciocolata este cunoscută şi prin aceea că stimulează fluența verbală la vârstnici.

Conform publicaţiei Journal of Psychopharmacology, cei care mănâncă ciocolată sunt mai puţin stresaţi decât cei care nu o fac.

Mamele care au mâncat ciocolată în timp ce erau însărcinate au copii care zâmbesc mai mult decât cele care s-au abţinut de la deliciosul desert.

Teobromina din ciocolată este la fel de bună pentru tuse ca şi codeina. Numai că are un gust mult mai bun.

Ciocolata conţine vitaminele B1, B2, B3 şi E.

Cei care consumă ciocolată pot să îşi menţină mai uşor greutatea decât cei care nu o fac. Se crede că consumul moderat de ciocolată determina metabolismul să lucreze mai repede.

Untul de cacao îţi acoperă dinții cu o peliculă subțire care îi protejează împotriva creșterii bacteriilor.

Ciocolata îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină.

Proprietățile antivirale și antiinflamatorii date de flavonoide din ciocolată ajută la stimularea imunității și la reducerea frecventei răcelilor.

Ciocolata neagră conţine phenethylamine care ajută la crearea unei stări de bine.

Ciocolata neagră ajută la menținerea arterelor curate.

Dacă ai tenul palid, mănâncă un baton de ciocolată înainte de a merge la plajă. Flavonoidele din ciocolată ajută la protejarea împotriva arsurilor solare.

Un singur baton de ciocolată conține 98 la sută din necesarul zilnic de magneziu şi 67 la sută din necesarul de fier.

Aminoacizii din ciocolată ajută la refacerea de după o mahmureală.

Femeile gravide care mănâncă ciocolată sunt mai puţin susceptibile de a suferi de preeclampsie și alte complicații ale sarcinii.

Nu în ultimul rând, ciocolata te face mai inteligent!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here