0 Shares 566 Views

Îţi place şoriciul de porc? Fii atent la acest popular aliment

Aurora Dec 16, 2016
0 567

În această perioadă mai ales, toţi mâncăm cu plăcere din şoriciul moale şi delicios al porcului. Însă nutriționiștii ne sfătuiesc să nu exagerăm cu mâncatul pentru că pe lângă faptul că are multe calorii, el se digeră foarte greu.

25769_sorici_de_porc

Dr. Ionuț Ștefan, consultant în nutriție, afirmă despre şoric că: ”Șoriciul este foarte caloric, are conținut mare de grăsimi și proteine, dar mai mult proteine de calitate inferioară, cum e colagenul. E greu digerabil şi nu e indicat în cantităţi mari, mai ales de cei care suferă de afecţiuni hepatice, biliare sau pancreatice.”

Nutriționistul ne recomandă, dacă vrem să mâncăm deliciosul aliment, să dăm la o parte grăsimea şi să mâncăm cu ponderaţie.

Totodată, este indicată consumarea pulpei sau a muşchiului de porc, deoarece pe lângă cantitatea mare de proteine mai conține și vitamine din grupul B și mult fier. La fel ficatul conține foarte mult fier și B-uri dar și nucleoproteine și de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacienții cu gută.

“Șoriciul e la fel ca pielea de la pui pe care majoritatea persoanelor o aruncă. Nu are valoarea nutritivă a cărnii pentru că e făcut din țesut conjunctiv”
, adaugă și nutriționistul Corina Zugravu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category