0 Shares 520 Views

Tămâia şi miraculoasele sale proprietăţi de vindecare. Știai că poate distruge celule canceroase?

Aurora Dec 15, 2016
0 521

Oamenii au tendinţa de a asocia tămâia cu mirosul pe care îl emană în biserică, însă nu ştiu poate că aceasta are proprietăţi vindecătoare, fiind folosită cu succes în distrugerea celulelor canceroase.

herbal-incense-jpg

Tămâia este o răşină secretată de către arborele Boswellia pentru a-şi vindeca rănile din scoarţă. Acest copăcel, căruia îi plac solurile calcaroase, este originar din Africa şi Orientul Mijlociu.

Recoltarea tămâiei utilizată în tratamentul medical se face doar de la patru varietăţi de Boswellia, seva secretată de arborii tineri fiind cea mai bună. Un asemenea arbust poate produce aproximativ 2-3 kg de tămâie pe an.

Pentru a forţa secretarea acestei răşini, cei care o recoltează fac incizii longitudinale şi îndepărtează porţiuni mici de scoarţă subţire. Boswellia dirijează o cantitate de sevă spre aceste locuri, pentru a-şi astupa rănile, iar în contact cu aerul, lichidul albicios ia o formă solidă având un colorit galben-brun, translucid. Tămâia este apoi strânsă şi vândută la preţuri foarte mari, pe vremea romanilor ea având chiar o valoare egală cu a aurului.

Utilizată sub formă de tinctură, tămâia este eficientă în cazurile de astm, calculi de orice natură indiferent de localizare, guturai, sinuzite, tumori, stări nervoase, bronşite, laringite, ulcer, dizenterie, iar sub formă de spălături locale sau comprese ajută la eliminarea inflamaţiilor sânilor (mastoze chistice), a rănilor infectate sau a cicatricilor.

Se iau zilnic 20-30 de picături de tinctură de tămâie, diluate în jumătate de pahar de apă. Suplimentar, se face gargară cu infuzie de tămâie, care are puternice efecte antiinflamatoare şi antiinfecţioase.

În caz de nisip şi pietre la rinichi, nefrite şi infecţii urinare, dimineaţa, la orele 8 şi la orele 11, se ia câte o linguriţă de tinctură de tămâie diluată într-un pahar de apă plată sau de izvor. Tratamentul durează 2-3 săptămâni şi se repetă de câte ori este necesar.

Tămâia dezinfectează, cicatrizează şi mărunţeşte pietrele de la rinichi. Tinctura se prepară prin combinarea a 10 linguriţe de tămâie naturală cu un pahar de alcool de 90 de grade.

Pentru inflamarea sânilor, se pun pe zona afectată comprese cu infuzie de tămâie. Se ţin vreme de 1-2 ore pe zi.

Se pare că tămâia te poate vindeca şi de tabagism. Conform studiilor se pare că inhalarea fumului de tămâie de 2-3 ori pe săptămână, vreme de 2-3 minute, e suficientă pentru a scăpa de acest viciu, deoarece fumul de tămâie acţionează ca și inhibitor asupra receptorilor nicotinici din creier.

Tămâia poate fi folosită şi la fumigaţie. Tămâia are un rol important în aromaterapie, având un puternic efect de relaxare. Se spune că inhalarea fumului de tămâie ajută la limpezirea minţii, substanţa fiind folosită frecvent pentru rugăciuni şi meditaţie. Tot în acest scop, se poate folosi şi uleiul esenţial de tămâie, care are efecte favorabile în afecţiuni ale cailor respiratorii superioare (bronşite, laringite, tuse), fiind utilizat sub formă de inhalaţii, comprese sau în candelă. Este tonifiant pentru piele, având în acelaşi timp proprietăţi antiinflamatoare şi astringente.

Inhalarea aburilor de tămâie este recomandată în anxietate, stres, stări tensionale. În stări de anxietate, se face în dormitor o fumigaţie cu tămâie, înainte de culcare. Somnul va fi foarte liniştitor. Tămâia sub formă de fumigaţii este adjuvant în psihozele şi nevrozele grave. De asemenea, masajul cu ulei esenţial de tămâie, pe faţă şi gât, are un rol important pentru înfrumuseţarea pielii, pentru tratarea acneei.

Extractul de tămâie se foloseşte şi în industria parfumurilor, datorită calităţii sale de a se evapora încet.

Studiile au dovedit şi că tămâia distruge celulele canceroase de la nivelul ovarelor.

În plus, substanţa face mai eficientă chimioterapia pentru că ucide celulele care în mod normal, nu răspund la tratamentul chimioterapic. Specialiştii britanici spun că tămâia ar putea fi utilă mai ales în cazurile în care cancerul se dovedeşte rezistent la tratamentele clasice şi ar putea, de asemenea, să crească speranţa de viaţă a pacientelor în stadii avansate de cancer ovarian.

„Această descoperire are un potenţial enorm pentru testele clinice din viitor, care ar putea duce la tratamente suplimentare pentru cancerul ovarian”, au afirmat oamenii de ştiinţă.

Pentru a distruge celule canceroase se foloseşte uleiul de tămâie terapeutic (organic, luat de la magazinele naturiste). Se pun două picături din acest ulei sub limbă, facilitând intrarea lui rapidă în sânge. Pentru cei care au cazuri de cancer în familie uleiul se ia odată pe zi preventiv. Bolnavii afectați deja, vor administra acest leac de două ori pe zi aplicând câte două picături sub limbă.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category