Costiţe marinate de te lingi pe degete. Odată ce vei încerca această reţetă o vei face tot timpul!

0
118

Pentru a prepara delicioasele costiţe ai nevoie de:

584707d45b74b-preview

Pentru marinată:
¼ ceaşcă sos de soia
¼ ceaşcă sos dulce acrişor
2 linguri de miere
2 linguri Sriracha (sos cu chili)
2 linguri de oțet de orez
1 lingura de ulei de susan
2 căţei de usturoi, tocaţi
1 lingură de ghimbir, tocat
1 linguriță de sare
1 linguriță de piper
costiţe
ulei pentru prăjit

Pentru prepararea sosului:
¼ ceaşcă sos de soia
¼ ceaşcă sos (dulce acrişor)hoisin
1 lingura ulei de susan
2 linguri de oțet de orez
½ lingură de miere

Garnitură:
seminţe de susan
ceapă verde, tăiată în felii subțiri

1. Într-un castron mare, se amestecă sosul de soia, sosul dulce acrişor (hoisin), mierea, sosul Sriracha, oțetul de orez, uleiul de susan, usturoiul, ghimbirul, sarea, piperul și coastele.
2. Se lasă la marinat timp de cel puțin 1 oră în frigider.
3. Se încinge cuptorul la 140C.
4. Puneţi costiţele pe o foaie de copt şi daţi la cuptor pentru 30 de minute.
5. Într-o cratiţă treceţi la prepararea sosului. Se amestecă sosul de soia, uleiul de susan, oțetul de orez, și mierea. Se fierbe încet la foc mic până se îngroaşă sosul. (aproximativ 30 de minute).
6. Se încălzește uleiul pentru prăjit la 175C.
7. Puneți coastele în ulei şi prăjiţi-le timp de 4 minute, întorcându-le din când în când. Se lasă să se scurgă uleiul pe un prosop de hârtie.
8. Coastele prăjite se ung cu sos. Deasupra se pune susan şi ceapă verde.
9. Poftă bună!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here