Brioşe cu fulgi de ovăz şi banane. Un deliciu sănătos pentru micul dejun

0
159

Brioşele de mai jos pot să înlocuiască cu succes un mic dejun energizant, dar este bun si pentru acele momente cand ai nevoie de ceva dulce care să nu te îngraşe în acelaşi timp.

healthier-banana-oat-muffins

Ai nevoie de:
2 banane
2 ouă
⅓ ceașcă sirop de arțar
¼ linguriță de sare
2 linguriţe praf de copt
2 linguriţe extract de vanilie
1 lingură de scorțișoară
1 cană iaurt grecesc
3 căni de fulgi ovăz
1 cană lapte integral

Opțional puteţi folosi topping-uri cum ar fi – afine uscate, stafide, mere sau nuci.

1. Încălziţi cuptorul la 180˚C
2. Bananele se zdrobesc într-un bol de mărime medie. Se adaugă ouăle, siropul de arțar, sarea, praful de copt, extractul de vanilie, scorțișoara și iaurtul grecesc. Se amestecă toate ingredientele foarte bine.
3. Se adaugă fulgii de ovăz și laptele și se amestecă. Compoziţia se lasă să stea timp de câteva minute, astfel încât ovăzul să absoarbă lichidul și să capete consistentă.
4. Într-o tavă de brioşe se pun forme de brioşe din hârtie. Amestecul se pune în forme, se pune deasupra toppingul preferat din fructe uscate.
5. Se dă la copt timp de 30 minute.
6. Când sunt gata se lasă să se răcească timp de 5 minute înainte de a le mânca.

https://www.youtube.com/watch?v=1ox_8bdsegA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here