Iată un top al greşelilor pe care le fac şefii şi care îi determină pe angajaţii buni să plece

0
53

Foarte mulți șefi se plâng că le pleacă cei mai buni angajați, iar acesta este un motiv serios de îngrijorare pentru companie. Pe lângă faptul că pleacă un angajat care ştie ce face, îşi îndeplineşte sarcinile cu celeritate, rămâi cu acei angajaţi care sunt fie dezinteresaţi, fie nu ştiu toate aspectele muncii pe care o fac. Iată ce îi deranjează cu adevărat pe angajaţii buni care pleacă.

company-closing-job-search-featured

1.Încărcarea excesivă.
Aceasta este cauza principală a epuizării emoționale. În cazul angajaţilor buni, tendinţa şefilor este să îi încarce cu cele mai multe sarcini pentru că ştiu că acestea vor fi îndeplinite cu succes. Însă, din cauza suprasolicitării, angajaţii ajung să perceapă acest lucru ca pe o pedeapsă se simt supraîncarcaţi. Ca efect suprasolicitarea scade productivitatea. Potrivit unui studiu al Universității din Stanford după 50 de ore de muncă pe săptămână, productivitatea o ia vertiginos în jos.

2. Lipsa recunoașterii și a recompenselor pentru rezultate deosebite.
O strângere de mână sau un mail în care este lăudat sunt semne de apreciere, dar nu este suficient mai ales dacă angajatul este supraîncărcat cu o mulţime de sarcini. Angajatul ar avea senzaţia că munca nu îi este apreciată îndeajuns. O mare parte din angajaţii buni care au plecat au afirmat că simţeau că nu sunt plătiţi suficient pentru câtă muncă prestau.

3. Absenţa unei atitudini umane.
Mai mult de jumătate de oameni își părăsesc locurile de muncă din cauza absenței unei relații umane cu șefii lor. Un bun manager trebuie să ştie să comunice cu angajaţii şi să participe activ la viață, de exemplu să îşi facă timp să îl asculte, să iasă împreună cu angajaţii, etc. Angajaţii nu trebuie doar exploataţi în folosul firmei!

4. Neîndeplinirea obligațiilor.
Şefii au tendinţa de a face promisiuni pe care uită ulterior să le îndeplinească. Un angajat căruia îi sunt înșelate așteptările, nu va aştepta prea mult până să înceapă să îşi caute un loc de muncă. Iar alţii îi vor urma exemplul.

5.Angajarea și promovarea unor incompetenți
Angajaţii model vor să vadă alături de ei colegi similari. Dacă șeful nu se preocupă de angajarea unor oameni competenți, acest lucru îi va demotiva pe cei care deja lucrează în companie. Ei vor ajunge să fie sătuli să îi ducă în spate pe toţi şi vor începe să-și caute alt loc în care să-și demonstreze talentele.

6.Bețe puse în roate angajaților care au un vis al lor.
Oamenii valoroși au speranțe și vise pe care şi le urmează, au hobby-uri și proiecte pe care le dezvoltă în paralel cu activitatea de la serviciu. Acest fapt le permite să lucreze cu spor și să primească satisfacție de pe urma muncii lor. Mulți șefi le blochează aceste vise, gândindu-se ca acest lucru să nu le diminueze productivitatea.

7.Lipsa pregătirii profesionale.
Vorbind despre lipsa de grijă față de subalterni, mulți şefi încearcă să se justifice motivând: „încrederea pe care o au în ei” , „munca independentă” , „delegarea responsabilităților”. E o prostie totală. Șefii trebuie să conducă, indiferent cât de talentați sunt subalternii lor. Ei trebuie să-i asculte în permanență pe aceștia și să-și spună părerea. Altminteri angajații, chiar și cei model, se vor relaxa repede și-și vor pierde interesul în muncă. În plus, un şef bun îl va determina chiar şi pe cel mai slab angajat să vrea să se schimbe şi să înveţe lucruri noi.

8.Opoziția manifestată față de creativitate.
Un angajat talentat se va strădui mereu să-și îmbunătățească activitatea. Un şef care nu îi permite să fie creativ pentru că se teme de orice lucru nou sau că va fi eclipsat de către angajat, îl va determina pe acesta să îşi caute un alt loc de munca unde poate să îşi dea frâu imaginaţiei.

9.Lipsa unor sarcini dificile și interesante
Cei mai buni șefi le dau uneori subalternilor sarcini care par a fi de nerezolvat. Prin asta, ei încearcă să-i scoată din zona de confort iar apoi îi ajută să obțină succese. Dacă oamenii talentați vor fi obligați să presteze munci plicticoase, se vor plafona repede şi astfel îşi vor căuta de lucru la alte companii, care le vor da posibilitatea să-și verifice capabilitățile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here