Cum arată prânzul elevilor în şcolile de pe mapamond

0
94

Fiecare țară are propriile standarde pentru mese școlare. Anumite școli oferă produse alimentare de tip fast food în vreme ce în unele unităţi şcolare mâncarea oferită şcolarilor se găteşte. Ingredientele cele mai populare din care sunt gătite mesele pentru elevi sunt formate din cartofi, orez și o salată de varză. În unele şcoli se oferă copiilor lapte în loc de suc de fructe.

schoollunchus

Iată cum arată prânzul în câteva din şcolile din lume.

Iran
Potrivit legislaţiei iraniene copii sub 14 ani pot să consume o cană de lapte, fistic, fructe sau biscuiţi ca masă de prânz la şcoală. Însă de regulă copii îşi duc mâncare de acasă, iar un prânz obişnuit este format din kebab de miel, orez şi roşii.

Coreea de Sud
Sistemul de planificare a meselor școlare din Coreea de Sud este unul dintre cele mai bune din lume. Copiilor li se dau de obicei supă și orez, salate, fructe de mare, legume și fructe. Copiilor mai slabi li se dau ulei de pește într-o linguriță dozatoare. Printre cele mai populare feluri de mâncare se numără: Kimchi, frunze de susan umplute cu orez și acoperite cu sos de miere, supa de dovleac cu cartofi, clătite cu ceapă verde, ardei și caracatiță și o salată de castravete și morcov.

Japonia
Prânzurile din şcolile japoneze sunt asemănătoare cu cele din Coreea de Sud: supă fierbinte, orez, carne de pasăre sau de pește, o salată și lapte. Elevii nu au voie să-şi aducă pacheţel cu mâncare la școală până când ajung la liceu. În şcoli nu există automatele de mâncare, iar copii nu mănâncă în cantine. Aceştia îşi pun halate albe când e ora prânzului şi mănâncă în sălile de clasă pe bănci.

https://www.instagram.com/p/BMkrK4ngGMI/

Marea Britanie
Cartofi prăjiți, morcovi, terci de orez, o salată, fructe şi vafe belgiene cu ciocolată. Cam aşa arată meniurile şcolilor englezeşti, datorită faptului că în principal multe şcoli au un buget limitat. Copiilor le place. Și este ieftin ..

School dinners rock! #food #backtowork #schooldinners

A post shared by Suzy (@suzaie78) on

SUA
Acesta este modul în care arată masa de prânz de la o școală din Utah. Piersici, porumb, carne de pui și supă. Aceste feluri de mâncare sunt populare în şcolile din America, meniul lor fiind de obicei format din produse de fast food, precum pizza, cartofi prăjiţi, nuggets. Copii au voie să îşi ducă şi mâncare de acasă la prânz.

I had #schoollunch at Athlos Academy of Utah today! #teamathlos

A post shared by Tabitha Talbot (@tabbytalbot) on

Turcia
Copii au voie să îşi ducă mâncare de acasă în şcolile din Turcia. Farfuria de mai jos este un exemplu al unui prânz pregătit de acasă şi este format din pâine de secară, nuci, struguri, mere, rodie și chefir. Aceste alimente ajută la creșterea puterii de concentrare.

Tailanda
Meniul este format din carne de porc în sos dulce și acru, orez și o budincă învelită în frunze de banane.

Franţa
Prânzul servit într-o şcoală din vestul Franței constă din: pește, spanac, cartofi, brânză și pâine, fiind considerat a fi principala masa a zilei. Pauză de prânz are două ore, iar elevii sunt lăsaţi să meargă acasă pentru masa de prânz în timpul acestei pauze.

Finlanda
Finlanda ia mesele acordate studenţilor foarte în serios. Fiecărui student îi sunt oferite două gustări în timpul orelor de dimineață și de seară, precum și masa de prânz. Copiii mănâncă prânzul într-o cantină unde pot alege ceea ce doresc să consume dintr-o mare varietate de feluri de mâncare. Fiecare școală oferă un prânz pentru copii cu nevoi dietetice speciale, sau în legătură cu probleme de sănătate sau religie. Dejunului din imagine include chiftele cu sos, cartofi, salată şi musli.

Rusia
În Rusia, elevii pot lua micul dejun gratuit de la orele 9 până la 12. Prânzurile de după ora 12 sunt plătite, deşi nu este întotdeauna clar care masă este micul dejun și care este masa de prânz. De exemplu, această masă include cârnați, terci de hrişcă și ceai.

Ungaria
Aici, copiilor le este oferit un prânz destul de consistent: supă de tăiței, fasole cu carne de pui și fructe cu coajă pentru desert.

A nagy visszatérés és az egész fél csirke. #magyar #menza #minoseg #schoolfood

A post shared by Magyar Menza (@magyar_menza) on

Israel
Prânzul lor consistă din fructe proaspete, batoane de cereale, dulciuri și sandvișuri coşer.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here