Leonard Cohen a murit la 82 de ani. Lumea muzicii este în doliu!

0
55

Leonard Cohen unul dintre cei mai îndrăgiţi cântăreţi şi compozitori ale zilelor noastre, care a ştiut să ne încânte întotdeauna cu muzica şi concertele sale, care ne-a transmis atâta de multe emoţii şi trăiri prin muzică sa inconfundabilă, a murit vineri la 82 de ani. Agentul său a confirmat decesul pe pagina sa de Facebook: ”Cu durere în suflet vă anunţăm decesul legendarului poet, cântăreţ şi artist, Leonard Cohen. Am pierdut pe unul dintre cei mai veneraţi şi mai prolifici vizionari ai muzicii.”

leonard-cohen

Încă nu se ştie cu exactitate cauza morţii artistului canadian, însă fiul său Adam a declarat că „Tatăl meu a decedat acasă, în linişte știind că a reuşit să scoată un ultim album aşa cum şi l-a dorit. A compus până în ultima clipă, acceptând finalul cu umorul care l-a caracterizat toată viaţa”.

Leonard Norman Cohen s-a născut în Westmount, Quebec, la 21 septembrie 1934 şi a învăţat încă de mic să cânte la chitară, cântând mai apoi într-un grup de folk.

Cohen a călătorit prin Europa și s-a stabilit în insula grecească Hydra, unde a locuit timp de 7 ani alături de soția sa Marriane Jensen și de fiul lor, Axel, unde a scris un controversat volum de poezii Flowers For Hitler (1964) precum și două romane, The Favorite Game (1963) şi Beautiful Losers (1966) care au fost foarte bine primite de către critica literară.

În cei aproape 50 de ani de carieră, Leonard Cohen a scris numeroase volume de poezii foarte bine primite de către critică şi a scos un număr impresionant de albume care l-au făcut idolul unei generaţii.

În 2001 se retrage într-o mănăstire budistă pentru a medita, pentru ca mai apoi să revină în lumea muzicii cu „Zece cântece noi”, disc ce l-a adus din nou în clasamentele de specialitate și pe primele pagini ale revistelor.

Într-unul din interviurile acordate în New York Times, Cohen a vorbit despre relaţia sa cu Marianne Ihlen, personajul-cheie al unor piese precum „Bird on a Wire” şi „So Long Marianne”. Aceasta a decedat anul acesta, în iulie. În august, ultima scrisoare a lui Cohen către muza sa decedată descria atitudinea de resemnare şi de împăcare faţă de moarte: „Suntem atât de bătrâni, iar trupurile noastre se descompun şi cred că te voi urma foarte curând”.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here