Pasta de cătină şi miere este aliatul tău în sezonul rece. Îţi întăreşte imunitatea şi te scapă de răceli

0
89

Cătina este recunoscută pentru proprietăţile sale terapeutice de excepţie, boabele de cătină fiind recunoscute drept cele mai eficiente şi complete polivitamine naturale. Cătina conţine minerale şi cantităţi însemnate de vitamina C, cantităţi ridicate de vitamina A şi betacaroten care este un puternic oxidant natural ce ajută la regenerarea ţesuturilor prin crearea de celule noi.

Pasta de cătină şi miere este aliatul tău în sezonul rece. Îţi întăreşte imunitatea şi te scapă de răceli

Tocmai de aceea este recomandat consumul cătinei, proprietăţile sale ajutând sistemul imunitar să facă faţă virușilor şi să ţină bolile la distanţă.

Consumul de cătină în această perioadă: septembrie, octombrie, noiembrie stimulează metabolismul, poate regla greutatea corporală, vitamina C favorizând arderile şi eliminând pofta de mâncare, dar şi ridică imunitatea atât de sus, încât toată iarna poţi fii un om sănătos fără să ai grijă că-ţi curge nasul său te doare gâtul.

Ca o concluzie, cătina cu miere de albine este bună pentru întărirea sistemului imunitar, a vederii, întărirea unghiilor şi a firului de păr (bun împotriva căderii părului), a sistemului osos şi respirator, fiind un fel de panaceu universal pentru organism.

O reţetă veche şi totodată eficientă este pasta de cătină cu miere. Se prepară foarte uşor, iar datorită faptului că mierea conservă şi potenţează principiile active ale catinei, preparatul este un adevărat medicament natural.

Ingrediente
Boabe de cătină proaspete
Miere de albine polifloră

Cătina proaspătă se spală şi se zdrobeşte într-un mojar sau într-un vas de porţelan. Când e gata zdrobită se amestecă cu mierea de albine polifloră în prorportii egale (de exemplu la 100 de grame de cătină se adaugă 100 de grame de miere).

Pasta astfel obţinută se păstrează în borcane de sticlă, la rece, într-un loc ferit de lumină. Se lasă la macerat 7-10 zile apoi se consumă.

Doza optimă pentru adulţi este de 1 linguriţă luată de 3 ori pe zi cu minim 15 minute înainte de fiecare masă pe stomacul gol. Pentru copii de peste 3 ani se administrează 1 linguriţa pe zi, dimineaţa pe stomacul gol. O cură ar trebui să ţină minim 3 luni pentru a avea efecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here