Iată 10 idei care te vor face să te simţi mai bine dacă ai avut o zi grea

0
67

Cu toţi avem câte o zi în care nimic nu merge: pierzi autobuzul, te cerţi cu şefii, cu prietenii, simţi că nu o să termini niciodată proiectul la care lucrezi, într-un cuvânt haos total. Aşa că acesta e cel mai bun moment în care trebuie să te opreşti un moment din nebunia care te înconjoară şi să faci ceva care să te liniştească.

wellness-285587_1280
Iată câteva idei care te-ar putea ajuta să te relaxezi:

Descarcă-te
Nu ţine problemele pe care le ai în tine. Nu vei face decât să te încarci negativ şi mai tare. Aşa că, descarcă-te. Caută un prieten care să te asculte şi pe care ştii că te poţi baza, şi spune-i despre ziua ta, chiar dacă întâmplarea care te-a deranjat a fost, în sine, una minoră. Te vei simţi mult mai bine după ce faci asta.

Răsfaţă-te
Asta nu înseamnă că trebuie să cheltui neapărat toţi banii din portofel. Dar gândeşte-te la ceva ce ţi-ar placă, un lucru care să te privească numai pe tine şi cumpără-l. Sau du-te la un film pe care voiai să îl vezi de mult, sau la masaj ori coafor. Făcând un lucru pentru tine vei vedea cum o să te simţi mai bine imediat.

Zâmbeşte..şi fă-o chiar dacă nu ai chef.
Gândeşte pozitiv măcar pentru o clipă şi lasă toate grijile deoparte. Fugi cu mintea într-un loc pe care-l iubeşti. Când zâmbeşti, creierul tău primeşte semnalul că eşti fericit/ă, chiar dacă e posibil ca lucrurile să nu stea aşa. E un exerciţiu bun. Încearcă-l!

Aranjează-te
Chiar dacă ai zile care îţi merge prost, acest lucru nu trebuie să te împiedice să te îngrijeşti şi să te aranjezi. Un bărbierit proaspăt şi o frizură impecabilă sau un ruj puternic şi o pereche de tocuri înalte pot face minuni pentru că te vei simţi mai încrezător/încrezătoare în forţele proprii, aşadar, vei avea mai multă putere să te lupţi cu lucrurile nasoale care se întâmplă.

Luptă-te
Luptă! La propriu. Ia-ţi o oră de tae bo, arte marţiale sau kickboxing şi descarcă-ţi toţi nervii. Pare un pic extrem dar chiar o să te simți mai bine făcând mişcare. Chiar poți să îţi închipui că în locul sacului de box este cel sau cea care te-a supărat. Vei scoate din tine toată frustrarea pe care ai acumulat-o de-a lungul zilei şi vei avea o zi mult mai bună.

Leneveşte
Ia-ţi o zi liberă şi nu face absolut nimic. Dacă vrei să dormi, dormi. Dacă vrei să butonezi telecomanda cât e ziua de lungă, eşti liber să faci şi asta. Nu strânge patul. Mănâncă şi nu spăla vasele. Stai în pat. Pur şi simplu, acorda-ţi răgaz pentru o zi în care să nu faci nimic.

Socializarea
Ieşi în oraş cu prietenii, stai de vorbă cu mama ta cu orele la telefon. Vei râde, vei afla noutăţile şi îţi vei lua gândul de la problema, iar dispoziţia ta se va îmbunătăţi considerabil.

Fugi
Dacă un anumit conflict s-a desfăşurat acasă, în birou sau în locuinţa cuiva, pleacă de acolo cât ai zice „peşte”. Ieşi pe uşă şi mergi la o plimbare, astfel încât nu vei mai fi nevoit să suporţi toată energia negativă. În plus te vei calma mai uşor şi vei evita să spui cuvinte pe care le-ai regreta mai târziu.

Distrează-te
În cazul în care nu ai prea mult timp la dispoziţie, deschide calculatorul şi joacă-te pentru 10 minute. Aceasta este o metodă foarte rapidă care te face să-ţi iei mintea de la probleme pe loc.

Relaxează-te
Fie că ieşi în club, mergi la spa pentru un masaj lung sau dai o fugă până la munte şi rămâi câteva ore în mijlocul naturii, gândurile îţi vor fi distrase de la probleme. Implică-te în orice activitate care să ştii că te relaxează la maxim.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here