„Track N Go” şi zăpada nu va mai fi o problemă iarna aceasta. Priveşte ce face acest dispozitiv

0
87

Pe timp de iarnă deplasarea autovehiculelor s-ar putea să ridice probleme din punct de vedere al siguranţei traficului. Cu ajutorul dispozitivului ataşat de mai jos, maşina va putea să escaladeze marginile înalte ale drumurilor şi va putea rula pe orice teren acoperit cu zăpadă.

ford-f-150-track-n-go-2a

Proiectul se numeşte „Track N Go” şi este opera lui Denis Boivin, Mike Fontaine şi Yannick Fontaine. Aceştia lucrează la proiect de peste 3 ani, încercând să îl perfecţioneze.

În filmuleţul de mai jos puteți vedea cum funcţionează prototipul. Cei trei au ataşat unei maşini de teren la nivelul roţilor dispozitive tip şenilă care permit rularea pe zăpadă asemeni unui snowmobil, dar şi flexibilitate de până la 30 de grade în abordarea terenurilor accidentate.

Aceste dispozitive se prind cu ajutorul unor cleme care asigură o blocare perfectă.

Fiecare kit „Track N Go” are incluse patru piese ce se fixează de pneurile maşinii şi două rampe de încărcare astfel încât în doar 15 minute autovehiculul primeşte „roţi” noi pentru a se putea deplasa chiar şi în cele mai dificile condiţii.

Aceste dispozitive fixate pe roţi pot fi folosite atât pe suprafeţe acoperite cu strat gros de zăpadă cât şi pe suprafeţe de drum dure, maşina de teren putând să ajunge astfel la viteze de până la 60 km/oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here