18 întrebuinţări mai puţin obişnuite ale sării de bucătărie. Nu toate sunt din bucătărie dar trebuie să le cunoști!

0
250

Sarea este unul din cele mai importante ingrediente din mâncare, însă sarea mai are şi alte întrebuinţări care nu sunt legate neapărat de gătitul mâncării.

Salt

1. De exemplu dacă simţi că te doare gâtul, fă gargară cu o jumătate de linguriţă de sare dizolvată într-un pahar cu apă caldă;

2. Când te înţeapă o albină, umezeşte imediat locul în care ai fost înţepat şi acoperă-l cu sare ca să reduci senzaţia de durere;

3. Amestecă o parte de sare cu două părţi de bicarbonat şi periază cu acest amestec dinţii. Pe lângă faptul că vor deveni mai albi, se reduc depunerile de tartru iar amestecul este sănătos şi pentru gingii;

4. Când îţi simţi picioarele obosite pune-le într-un lighean cu apă caldă în care ai pus în prealabil o mână de sare apoi clăteşte-le cu apă rece;

5. Poţi să îţi prepari o mască abrazivă şi hrănitoare amestecând în părţi egale ulei de măsline şi sare. Masează amestecul pe faţă şi pe gât, las-o să acţioneze cinci minute, după care îndepărteaz-o cu discuri de demachiant şi spală-te cu apă călduţă;

6. După baie, cât încă eşti încă udă, masează-ţi viguros tot corpul cu sare, apoi clăteşte-te cu apă călduţă. Aşa îţi vei îndepărta celulele moarte, lăsându-ţi pielea mătăsoasă şi în plus îţi vei îmbunătăţi circulaţia;

7. Adaugă un praf de sare în vaza cu flori ca să le ţină proaspete mai mult timp;

8. Depunerile de calcar şi alte minerale din interiorul acvariului dispar dacă le freci cu sare. Nu uita însă să clăteşti foarte bine acvariul înainte de a pune peştii înapoi;

9. Când faci grătar şi grăsimea care picură pe cărbuni, îi face să ardă prea tare, aruncă nişte sare peste ei: flăcările se vor potoli, iar cărbunii nu vor mai scoate atât de mult fum;

10. Iarna, freacă-ţi parbrizul cu un săculeţ de pânză umezit în care ai pus sare fină. Astfel parbrizul nu va mai îngheţa şi în plus nu se va mai depune atât de multă zăpadă pe el.

11. Toarnă periodic în scurgerea chiuvetei de la bucătărie apă fierbinte cu sare, astfel se va împiedica acumularea grăsimilor pe ţevi şi se vor anihila mirosurile neplăcute;

12. Măturile vor ţine mai mult dacă înainte să le folosiţi prima dată le veţi înmuia în apă fierbinte cu sare;

13. Sarea vă ajută să îndepărtaţi petele de vin de pe faţa de masă sau de pe covor. Tamponează-le bine cu prosoape de hârtie, apoi presară sare din belşug pe ele. Las-o să acţioneze câteva ore, apoi tot ce trebuie să faci este să răzuieşti şi să aspiri sarea de pe covor sau să clăteşti faţa de masă cu apă rece;

14. Petele de mucegai sau de rugină se îndepărtează dacă le umezeşti cu un amestec de sare şi de zeamă de lămâie, pe care îl laşi să acţioneze câteva ore după care clăteşti hainele afectate şi le laşi la uscat;

15. Sarea te ajută să îndepărtezi rezidurile arse de pe talpa fierului de călcat presărând sare pe o coală de hârtie şi trecând cu fierul încins peste ea;

16. Pentru a albi aşternuturile sau fețele de masă îngălbenite din bumbac sau din in fierbe-le timp de o oră în soluţie de sare şi bicarbonat;

17. Perdelele vor fi mai albe dacă, după ce le speli le laşi câteva ore în apă rece cu multă sare.

18. Pentru a scoate petele de transpiraţie, tamponează-le până se estompează cu un prosop înmuiat într-o soluţie din patru linguri de sare şi apă fierbinte.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here