Un câine fără stăpân a alergat 100 de km prin deşert alături de un maratonist. Este într-adevăr cel mai bun prieten al omului

0
54

Nu degeaba se spune despre câini că sunt cei mai buni prieteni ai omului. Câinele din clipul de mai jos este dovada vie a acestui proverb. El s-a alăturat unui alergător de cursă lungă şi a ajuns să termine concursul împreună cu acesta.

1470428495-57a37d012a00002d004f8649-1

Maratonistul australian Dion Leonard (41 ani) a alergat timp de 7 zile în deşertul Gobi pe o distanţă de 100 de km, însoţit de un patruped de talie mică ce fusese abandonat în pustiu.

Câinele, care a fost botezat Gobi, după numele deşertului în care s-a desfăşurat cursa de alergare, s-a alăturat concurenţilor în cea de-a doua zi şi în ciuda temperaturilor excesiv de ridicate, a reuşit să ajungă până la linia de sosire împreună cu concurenţii.

Seara, când participanţii se odihneau după efortul de peste zi, patrupedul s-a cuibărit lângă cortul lui Leonard împărtăşind cu acesta un moment de afectivitate şi prietenie nepreţuită. La finalul cursei, câinele a fost vedeta competiţiei fiind înconjurat cu multă dragoste de toţi cei prezenţi.

După cursă, Leonard a dorit să-l ducă acasă pe Gobi în Edinburgh, Scoţia, dar pentru că avea nevoie de 6500 de dolari pentru ca patrupedul să treacă printr-o carantină şi să i se asigure un tratament medical de specialitate pentru a-l putea adopta, a organizat pentru aceasta şi o campanie de strângere de fonduri.

Un astfel de prieten este pe viaţă şi poţi fii sigur că nu te va părăsi niciodată.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here