Tort bezea de căpşuni şi frişcă. O reţetă pe cât de simplă pe atât de delicioasă

0
65

Acest tort nu presupune că ar trebui să fii un Jamie Oliver ca să îl faci. Şi totuşi, pe cât pare de complicat pe atât este de uşor de făcut şi pe deasupra este și delicios.

sub-buzz-4956-1472491332-1

Iată paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru realizarea lui. Pentru început ai nevoie de:

6 albuşuri;
3/4 cană de zahăr pudră;
2 linguri de amidon;
2 căni de frişcă
1/3 zahăr

Pentru umplutură ai nevoie de căpşuni, zmeură, prune sau de orice alte fructe care îţi plac.

Să trecem acum la gătit. Pentru început preîncălzeşte cuptorul la 135°C.

Bate albuşurile într-un bol mare până se întăresc. Separat se amestecă amidonul cu zahărul pudră şi se încorporează treptat în albuş în timp ce se amestecă încontinuu. Când se albuşurile se întăresc şi capătă o culoare marmorată, amestecul este gata pentru a pregăti bezelele.

Se formează cinci porţii de bezele care se întind pe tavă aşa cum se prezintă în clipul de mai jos, apoi se lăsă în cuptor pentru o oră.

Când sunt gata bezelele se lasă să se răcească, apoi se pune câte un strat de frişcă pe fiecare bezea. Pe frişcă se pune câte un strat de fructe.

Se continuă tot aşa până se pun toate bezelele şi se formează prăjitura.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here