Iată tatuajele inteligente cu care porneşti telefonul sau poți asculta muzică

0
57


Scenariile filmelor science fiction devin realitate pe zi ce trece. Cum ar fi dacă cu ajutorul tatuajului tău ai putea să răspunzi la telefon? Sau să îţi schimbi melodia la mp3 player?

duoskintattoos

Acest lucru o să fie posibil în cel mai scurt timp pentru că o studentă de la MIT cu ajutorul diviziei de cercetare a Microsoft, a creat tatuajele inteligente.

Acestea sunt făcute cu foiţă de aur şi argint şi conţin circuite electrice care pot transforma pielea în interfaţă pentru dispozitive wireless.

În vreme ce unele dintre ele pot funcţiona ca o telecomandă pentru mp3-player, altele îşi schimbă culoarea în funcţie de temperatura corpului său de emoţii. Alte tatuaje pot conţine microcipuri care permit citirea de informaţii direct de pe piele, doar apropiind ecranul telefonului.

Aceste tatuaje arată ca nişte bijuterii, iar dacă vă plictisiţi de ele, le scoateţi, căci sunt temporare.

Cindy Hsin-Liu Kao, cea care a condus echipa de cercetare spunea că în viitor aceste tatuaje ar putea servi ca şi cărţi de identitate pentru identificarea purtătorului.

De asemenea aceste tatuaje vor putea fi folosite şi pentru a permite accesul la metrou, sau chiar pentru a înlocui biletele de film.

Tatuajele inteligente sunt numite DuoSkin, pentru că ele se comportă exact ca şi o a doua piele pentru cel care le poartă.

https://www.youtube.com/watch?v=zV0UOfbsDXo

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here