Care sunt țările în care se câștigă cel mai bine, și unde se află România în acest clasament

0
55

Câteva ţări din Europa se pot lăuda că oferă cele mai bune condiţii pentru angajaţii lor.

template-angajari

Marea Britanie conduce detaşat topul ţărilor care sunt cele mai potrivite pentru persoanele care caută un loc de muncă, în timp ce Grecia se află printre ţările cu o mare rată a şomajului, unde este foarte greu de găsit un job.

Andrew Chamberlain, economistul-sef al Glassdoor a declarat că „Pieţele europene ale muncii din prezent sunt diverse şi prezintă atât provocări, cât şi oportunităţi pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă”.

„Pe de o parte, Marea Britanie, Germania, Austria şi Elveţia se bucură de o rată a şomajului sub media europeană. De cealaltă parte, Grecia, Spania şi Portugalia continua să se lupte cu şomajul şi cu o creştere economică foarte lentă, parţial din cauza rigidităţii pieţei muncii care se reformează cu dificultate în ultimii ani”, a adăugat Chamberlain.

Ţările din sudul Europei, şi în special Grecia, se confruntă şi cu o rată mare a şomajului la tineri. În schimb, Germania şi Norvegia sunt cele mai potrivite țări pentru tinerii aflaţi în căutarea unui job.

Tinerii ocupă mai multe locuri de conducere decât în trecut
. Persoanele cu vârste mai mari de 40 de ani au parte de propriile provocări pe piaţa muncii, chiar dacă aceste persoane sunt mai conectate la tehnologie decât persoanele care aveau vârste similare în urmă cu două decenii.

Mai mult decât atât, în Europa există mai mulţi tineri care ocupă funcţii de conducere decât în trecut.

Rata ocupării forţei de muncă este, de altfel, o politică esenţială în strategia Europei în 2020. Conform biroului european de statistică Eurostat, crearea şi ocuparea locurilor de muncă plătite este esenţială pentru asigurarea unui nivel de trai satisfăcător şi contribuie la performanţele economice, la creşterea calităţii vieţii şi la incluziunea socială.

În România situaţia nu e atât de grea pe cum am crede. Romanii îşi găsesc mai uşor un loc de muncă în prezent.

Totuşi cel mai căutat domeniu rămâne IT-ul, chiar dacă ofertele de joburi sunt tentante şi pentru persoanele care activează în alte domenii. Spre exemplu, Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale de construcţii şi finisaje, are constant locuri de muncă pentru doritori.

România are una dintre cele mai mici rate ale şomajului din Uniune Europeană, conform datelor Eurostat.

Cu o rată de 6,5%, România se situează sub media europeană, care se afla la 8,9 procente, întrecând tari precum Spania, care se situează la 20,4%, Croaţia, cu 15,1%, Cipru, cu 12,3% şi Portugalia, cu 12,3%.

De cealaltă parte, cu un procent foarte scăzut de persoane neangajate, se afla Germania, cu doar 4,3% şi Cehia, cu 4,6%.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here