Patrick Commecy artistul care transforma pereţii gri ai clădirilor în poveşti

0
71

Patrick Commecy este un artist francez cu o abordare cel puţin originală a artei. Împreună cu echipa sa transformă zidurile cenuşii şi triste ale clădirilor în adevărate opere de artă care reuşesc să atragă atenţia şi să încânte ochii privitorilor.
1026394309

Primul său proiect a debutat în 1978 când a lucrat cu pacienţii dintr-un spital de psihiatrie din Lyon.

„Ideea a fost de a-i scoate din spital – pentru că nu ieşeau niciodată și în plus voiam să fac o formă de artă special pentru oamenii obişnuiţi de pe stradă, nu pentru colecţionari sau pentru cei obişnuiţi cu galeriile de artă. Așa că am lucrat în acel moment la şcoli, la spitalele de psihiatrie sau în cartiere mărginaşe, unde oamenii nu prea aveau acces la artă” declara Patrick Commecy pentru Sputnik.

Artistul a explicat că scopul său este tocmai de a face artă accesibilă tuturor. De aceea picturile lui murale pot fi întâlnite pe clădiri, în aer liber, pentru ca toată lumea să le admire fără a fi nevoit să meargă la muzee sau la galeriile de artă.

Atunci când crează a nouă pictură murală, artistul studiază dinainte locul unde urmează să picteze, oamenii, stilul lor de viaţă, clădirea, pentru ca fresca pe care urmează să o picteze va reflecta întocmai viaţa şi oamenii din acel loc, pentru ca imobilul pictat să se integreze cât mai bine în peisaj.

Totodată el se interesează de istoria acelor locuri, de cultură, de particularităţile lui, de personajele celebre ale locului.

Priviţi galeriile de mai jos şi admiraţi frumuseţea acestor imobile transformate din clădiri cenuşii şi triste în adevărate capodopere gata să înfrumuseţeze locul.

Nu-i aşa că şi în oraşele voastre nu ar strica să aveţi asemenea picturi murale?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here