Aceasta pumă a fost eliberată după 20 de ani. Priveşte reacţia ei

0
176

Mufasa este o pumă frumoasă care în loc să trăiască în sălbăticie asemeni suratelor sale a fost ţinută captivă de un circ din Peru, trăind în bena unui autovehicul.
2EA579FD00000578-0-image-a-90_1448040806647

Legată la gât cu o zgardă, puma nu avea libertatea şi confortul care i se cuvenea, după ce îşi făcea programul de la circ era băgată înapoi în cuşcă.

Şansa ei la o viaţă mai bună a venit din partea partea voluntarilor de la organizaţia ADI (Animal Defenders International) care nu au stat nicio clipă pe gânduri pentru a acţiona în acest caz.

Deşi în Peru este interzisă cu desăvârşire folosirea animalelor sălbatice în circuri, majoritatea circurilor încalcă cu bună ştiinţă interdicţia. Musafa a fost norocoasă să fie descoperită în acest circ de autorităţi şi să fie luată din acel loc neprielnic.

Pumei i-a fost tăiată zgarda şi apoi a fost preluată cu o cuşcă specială şi transportată către habitatul ei natural. Mufasa nu a putut fi totuşi eliberată în natură după viaţa pe care a îndurat-o atâţia ani de zile, prin urmare voluntarii de la ADI au amenajat un spaţiu generos împrejmuit în mediul său natural din pădurea peruană.

Voluntarii au transportat-o într-o cuşcă acoperită pentru a nu se speria. Viaţa petrecută în cadrul circului şi faptul că a stat legată în benă i-a afectat starea de sănătate, puma suferind acum de insuficienţă renală şi alte probleme inerente vârstei.

Astfel de tragedii ar trebui să tragă un semnal de alarmă privind abuzul asupra animalelor sălbatice, de multe ori pe cale de dispariţie, iar noi ar trebui să ne gândim de două ori înainte de a merge la circ.

Nu trebuie să uităm că animalele sălbatice de acolo sunt lipsite de mediul lor natural, trăiesc în condiţii mizere şi de multe ori poate nu sunt hrănite corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here