Cum să scapi de durerea de dinți fară să mergi la stomatolog

0
186

Cine nu a avut măcar o dată un abces dentar? Sau nu a suportat dureri îngrozitoare de dinţi? Desigur în astfel de cazuri cel mai bine este să apelezi la un stomatolog, dar ce te faci când nu poţi să ajungi la cabinet..sau îţi este prea frică?

Tooth-Abscess-3
Natura ne oferă şi de această dată soluţii la îndemână care te ajută să scapi de durerile de dinţi cu ajutorul unor remedii naturale.

Poate nu ştiai dar ceaiul negru este un aliat de nădejde în cazul durerilor dentare. Foloseşte pliculeţe cu ceai negru, deoarece ceaiul este plin de antioxidanţi. Odată aplicat pe un abces, absoarbe toxinele şi puroiul.

Ce trebuie să faci? Înmoaie un pliculeţ de ceai negru în apă caldă, stoarce lichidul în exces şi aplică pliculeţul pe abces. Pliculeţul se ţine în gura câteva ore sau peste noapte, apoi se clăteşte cu apă sărată pentru a înlătura bacteriile.

Muşeţelul prin acţiunea sa calmantă şi antiinflamatoare a dovedit că poate ajuta la reducerea gingiilor inflamate şi a sângerărilor, fiind eficientă în eliminarea tulpinilor de Streptococcus.

Pentru a-l utiliza tot ce trebuie să faci este fie să bei 3-4 căni de ceai de muşeţel pe zi, menţinând puţin ceaiul în gură înainte de înghiţire, sau la fel ca şi în cazul ceaiului negru înmoaie pliculeţul de muşeţel în apă caldă, elimina lichidul în exces, apoi aplică pe zona afectată 30 de minute sau mai mult.

Echinaceea are proprietăţi antibiotice şi antihistaminice, fiind de real ajutor în sprijinirea sistemului imunitar şi are rol de a reduce inflamaţia şi durerea. Folosită ca atare sau sub formă de pliculeţ de ceai, se infuzează 30 ml de echinaceea în apă caldă cel puţin 5 minute. Se înlătură pliculeţul sau se strecoară lichidul şi se clăteşte gura de 2-3 ori pe zi cu ceai.

Popularul usturoi conţine alicină
, un antibiotic antiinflamator, care reduce inflamarea şi înlătura durerea. Deşi s-ar putea să vă deranjeze mirosul, puteţi sa îl folosi ca un remediu natural în cazul abceselor dentare. Pentru aceasta curăţaţi 3-4 căţei de usturoi proaspăt şi striviţi-i pentru a elibera substanţele active. Se aplică pe abces cel puţin de două ori pe zi.

Apă oxigenată şi bicarbonatul de sodiu –se folosesc în multe tipuri de pastă de dinţi şi apă de gură din comerţ, fiind cunoscută capacitatea lor de a ucide microbii.

Bicarbonatul de sodiu măreşte alcalinitatea din gură – un mediu pe care bacteriile nu le suportă. Scăderea infecţiei înseamnă şi o reducere a inflamaţiei şi durerii.

Amestecaţi 2 linguriţe de apă oxigenată cu 1 linguriţă de apă caldă şi clătiţi gura temeinic timp de 2 minute, apoi scuipaţi. Procedeul se repetă o dată sau de două ori pe zi, timp de 2 săptămâni.

Un alt remediu în cazul abceselor dentare este clătirea cu ulei.
Deşi pare o soluţie extremă, este folosită de mii de ani în medicină ayurvedică, contribuind la sănătatea bucală, inclusiv la regenerarea şi retragerea ţesutului gingival. Uleiul de cocos în special, este antibacterian datorită acidului său lauric. S-a dovedit eficient în reducerea plăcii dentare şi a tratării gingivitei. De două ori pe zi pe stomacul gol (dimineaţa şi seara înainte de culcare este cel mai bine), se ia o lingură de ulei de cocos virgin şi se plimbă prin toată gura timp de 10-20 de minute. Se scuipă şi se clăteşte gura cu apă caldă. Clătirea cu ulei este o practică extrem de utilă pentru sănătatea bucală şi pentru prevenirea apariţiei altor abcese.

Uleiul de oregano are proprietăţi antifungice, antivirale, antibacteriene, antiinflamatoare, antioxidante, fiind ideal pentru combaterea infecţiilor dentare. Ca o recomandare, dacă aplicaţi ulei de oregano direct pe ţesutul gingival puteţi să suferiţi de arsuri, aşa că se recomandă testarea prealabilă pe o mică suprafaţă a pielii. În tratamentul abceselor se pun câteva picături de ulei de oregano sălbatic pe o dischetă de bumbac şi se aplică pe abces. Se lasă să acţioneze 5 minute, apoi se clăteşte gura.

La fel ca uleiul de oregano, şi uleiul de mentă poate arde ţesutul sensibil gingival. Acest ulei esenţial este cunoscut că având proprietăţi antivirale şi antibacteriene. Se foloseşte la fel ca uleiul de oregano.

Cartoful – deşi pare surprinzător ca această legumă să fie folosită ca şi remediu natural, trebuie precizat că enzimele, fitonutrientii, vitaminele şi proprietăţile alcaline antiseptice din cartoful crud reduc inflamaţia şi ucid bacteriile şi alte toxine.

Aşezaţi o felie subţire de cartof crud pe abces şi se lăsaţi să acţioneze 30 de minute. Apoi, cartoful se înlătură cartoful şi se clăteşte bine gura. Cartoful poate să-şi piardă din culoare când toxinele sunt absorbite.

Apa sărată este la fel de eficienta în cazul abceselor dentare. Se recomandă folosirea sari de mare şi a celei de Himalaya, dar se poate folosi cu rezultate la fel de bune orice tip de sare. Sarea este un cunoscut antiseptic şi antiinflamator natural, care alcalinizează corpul şi ucide bacteriile care declanşează infecţia.

Se amestecă ½ linguriţă de sare în 180 ml de apă caldă până se dizolvă. Se clăteşte gura, insistând pe zona afectată şi se scuipă. Se repetă clătirea până se termină apa. Se face acest lucru de câteva ori pe zi.

Turmericul – condimentul minune este un cunoscut antiinflamator, antiseptic şi antibacterian fiind o adevărată binecuvântare pentru sănătatea bucală.

Amestecaţi 1 linguriţă de pudră de turmeric cu suficientă apă cât să se obţină o pastă groasă. Se aplică pe dintele afectat şi se lasă să acţioneze 15 minute, după care se clăteşte bine.

Amestecul de turmeric se poate combina şi cu uleiul de măsline extra virgin sau cu uleiul de cocos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here