Nouă moduri foarte utile în care putem folosi lămâile în casă. Trebuie să le ştii şi tu

0
56

Cu ajutorul lămâilor poţi să face cea mai delicioasă limonadă pentru zilele călduroase de vară. Însă lămâile au şi alte întrebuinţări la care nu te-ai fi gândit. Sucul lămâilor poate să înlocuiască cu succes o mulţime de substanţe chimice dăunătoare pentru piele.

maxresdefault
Iată câteva întrebuinţări ale lămâilor care te vor ajuta cu siguranţă.

Împrospătează hainele
Dacă ai uitat să scoţi hainele din maşina de spălat şi acestea au căpătat un miros urât poţi să le redai prospeţimea cu ajutorul sucului de lămâie.

Tot ce trebuie să faci este să pui jumătate de ceaşcă de suc de lămâie în maşina de spălat şi să dai drumul la încă un ciclu de limpezire.

Hainele îşi vor recăpăta mirosul proaspăt, iar culorile îşi vor păstra strălucirea pentru mai mult timp. Unde mai pui că sucul de lămâie ajută şi la îndepărtarea petelor de pe haine.

Îndepărtează mirosul de ceapă sau de usturoi de pe mâini
Ştim cu toţi că atunci când lucrăm cu ceapă sau cu usturoi, mirosul acestora persistă pe mâini destul de mult timp. Aşa că pentru a-l îndepărta cât mai repede, taie o felie de lămâie şi freacă-te pe mâini temeinic, apoi limpezeşte-te. Vei vedea că mirosul dispare ca prin minune.

Lămâile sunt şi antibacteriene
Sucul lămâilor este un antibacterian puternic care te va ajuta să dezinfectezi pe cale naturală aproape orice. Poţi să dezinfectezi foarte repede şi bine masa pe care lucrezi dacă torni un pic de sare pe această apoi o freci cu o jumătate de lămâie.
Masa va fi curată fără a fi nevoie să foloseşti produse chimice.

Te ajută să păstrezi fructele proaspete
Poţi să îţi faci propriul spray natural din lămâie cu ajutorul căruia să pulverizezi suc proaspăt de lămâie peste fructe pentru a le păstra prospeţimea cât mai mult timp.

Ia un pulverizator de la o sticluţă veche, rulează o lămâie pe masă pentru a face suc. Taie uşor capătul lămâii şi apoi introdu în partea tăiată pulverizatorul.

Curăţă grăsimea
Pune într-un borcan câteva felii de lămâie peste care toarnă oţet cât să le acopere. Lasă aceste amestec să stea pentru câteva săptămâni, apoi pune-le într-o sticlă cu pulverizator umplând jumătate din ea. Toarnă deasupra apă până se umple sticlă. Cu ajutorul acestui amestec vei putea curăţa petele de grăsime, geamurile şi orice alte pete lăsând în urmă un miros frumos.

Îndepărtează mirosul urât din frigider
Pune suc de lămâie pe câteva dischete demachiate şi pune-le în frigider. Va îndepărta mirosul din frigider aducând un plus de prospeţime.

Poţi să faci din cojile de lămâie inedite pahare pentru îngheţată
Taie o lămâie în două, scobeşte cele două jumătăţi pentru a scoate miezul şi pune în congelator jumătăţile goale de lămâie pentru câteva ore. Se vor transforma în paharele ideale pentru a servi îngheţată sau sorbetul preferat în zilele călduroase de vară.

Ţine departe furnicile, moliile şi orice alte insecte
Decojeşte o lămâie şi pune cojile rezultate într-un şerveţel pe care îl vei lega apoi ca pe un pachetele.
Pune acest pachet lângă pragurile uşilor, geamurilor sau în locurile pe unde s-ar putea să intre insectele. Acestea vor fi alungate de mirosul intepator emanat de aceşti săculeţi.

Îndepărtează depunerile de pe cafetiera
Cafetierele trebuie curățate la câteva luni pentru a îndepărta depunerile care se formează cu timpul. Pentru aceasta puneţi în compartimentul pentru apă un amestec format din apă şi din suc de lămâie în părţi egale şi daţi drumul cafetierei să îl ruleze fără a adăuga însă cafea. Apoi mai rulaţi încă un ciclu numai cu apă caldă pentru a îndepărta mirosul de lămâie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here