Cheesecake fără coacere. Un deliciu culinar care trebuie încercat

0
124

Cheesecake-ul câştigă din ce în ce mai mult teren. Este o prăjitură simplu de făcut, uşoară, fără prea mult zahăr, ideală pentru oamenii care nu au timp prea mult de stat în bucătărie, dar vor un desert dulce de efect.

Photo credit: photoverulam via Foter.com / CC BY-SA
Photo credit: photoverulam via Foter.com / CC BY-SA

Pentru prepararea delicioasei prăjituri nu ai nevoie de prea multe ingrediente.

Pentru blat aveţi nevoie de 180 g de biscuiţi digestivi sau orice alt tip de biscuiţi care vă plac;
Mai aveţi nevoie pentru umplutură de:
· 90 g unt
· 300 g brânză de vaci
· 200 g crema de brânză proaspătă
· 160 g zahăr pudră vanilat
· ½ baton de vanilie
· 10 g gelatina albă
· 300 g căpşuni sau orice alt fruct pe care îl preferaţi(zmeură, afine, mure, etc)

Pentru jeleul de fructe aveţi nevoie de:
· 150 g zahăr
· 400 g Căpşuni
· 50 ml Apă
· ½ baton de vanilie
· 10 g Gelatina albă

Luăm o tavă rotundă cu pereţi detaşabili pe care o tapetam cu folie alimentară, atât pe fund cât şi pe pereţi.

Mărunţim foarte bine biscuiţii fie cu blenderul, fie cu un sucitor, apoi adăugăm peste ei untul topit până se omogenizează perfect. Punem amestecul în forma de copt, având grijă să apăsăm cu o căniță cu fundul plat, astfel încât blatul de biscuiţi să fie uniform şi foarte bine legat.
Căpşunile se aşează peste blatul de biscuiţi cu miezul căpşunii spre exterior. Tava se pune la la frigider până facem umplutura.

Umplutura: Amestecăm cu mixerul la viteza medie brânză de vaci, crema de brânză şi miezul de la batonul de vanilie, până cele două tipuri de brânză se omogenizează şi rezultă o cremă pufoasă.

Zahărul pudră se adăugă treptat, continuându-se amestecarea până când e complet complet topit şi asimilat în crema de brânză.

Se ia gelatina şi se înmoaie în 2 linguri de apă rece cca 3-4 minute, până se umflă, apoi se pune la topit pe baie de abur până când devine lichidă având grijă să amestecăm tot timpul. Nu lăsaţi gelatina să fiarbă, pentru că îşi pierde proprietăţile de închegare.

Gelatina se încorporează în crema de brânză, amestecându-se încontinuu, apoi se toarnă crema peste fructe şi peste blatul de biscuiţi, se nivelează la acelaşi nivel şi se lasă la frigider 2-3 ore.


Se trece apoi la formarea jeleului de căpşuni.
Fructele trebuie să fie tăiate felii. Separat se fierbe un sirop din apă şi zahăr, în care se adaugă fructele şi zahărul vanilat. Se lasă la fiert până când fructele devin moi şi jeleul începe să se lege. 

Se ia apoi de pe foc, se adăugă gelatină, fără a o topi înainte, aşa cum am făcut pentru umplutură, amestecând încontinuu pentru a o topi în siropul cald. Siropul este cald şi se va topi simplu, prin amestecare. Când gelatina este topită, se toarnă peste crema de brânză, care deja trebuie să fie întărită.


Tortul se lasă la frigider 4-5 ore, de preferinţă peste noapte, ca să se aşeze cheesecake-ul şi să se întărească.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here