Cum poţi să îţi faci acasă un odorizant de cameră natural

0
121

Odorizantele de cameră, pe lângă că sunt scumpe conţin tot felul de substanţe chimice care ar putea fi dăunătoare pentru cei care suferă de anumite afecţiune respiratorii.

maxresdefault

Însă poţi să îţi faci şi tu un astfel de odorizant, cu produse pe care le ai în gospodărie.

Ai nevoie de:

-bicarbonat de sodiu;
-recipiente de sticlă, poţi să foloseşti, un borcan mai mic care să aibă capac sau chiar un recipient în care ai avut lumânări parfumate;
-o lumânare mică,
-ulei esenţial.

Vă propunem două variante pentru a vă face un odorizant natural de cameră:

Pentru prima variantă de odorizant de cameră natural ia un borcan sau un recipient în care ai avut o lumânare parfumată şi umple un sfert din el cu bicarbonat de sodiu. Toarnă apoi în bicarbonat câteva picături din uleiul tău esenţial preferat, amesteca bine să se omogenizeze.

Deasupra pune o lumânare de tip pastilă. Căldura degajată de aceasta o să facă uleiul esenţial să se evapore în toată încăperea.

Pentru cea de-a doua variantă de odorizant de cameră aveţi nevoie de un borcan mai mic cu un capac de metal. În capac faceţi câteva găuri cu ajutorul unei şurubelniţe.

Apoi, umpleţi cam un sfert din borcan cu bicarbonat de sodiu peste care turnaţi ulei esenţial ca şi în reţeta anterioară.

Puneţi capacul găurit peste borcan şi odorizantul de cameră este gata.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here