Tu ştii câte calorii au gustările tale preferate?

0
65

Tuturor ne plac îngheţata, bomboanele şi batoanele de ciocolată, pizza ori jeleurile. Însă aceste gustări delicioase sunt adevărate bombe calorice, care nu fac rău dacă le consumăm cât mai rar. Consumate des au o serie de efecte secundare, dintre care cea mai gravă este apariţia obezităţii.

Un designer grafic a creat o aplicaţie numită „Calorie Brands” menită să ne ajute să ne dăm seama câte calorii se ascund în gustările noastre preferate. Acesta a înlocuit branduri uşor de recunoscut de către consumatori cu numărul de calorii pe care îl ascunde fiecare pachet. Rezultatele vă vor uimi cu adevărat.

Caloriile indicate în aplicaţie se referă la totalul de calorii pe care îl are produsul nu la caloriile porţiilor pe care alege fiecare să le consume.

De exemplu o pizza poate să aibă 1680 de calorii, iar continutul unui borcan de Nutella ajunge până la 4520 calorii. Toate acestea te vor face să te gândeşti de două ori până să consumi delicioasă crema de ciocolată. Cele mai puţine calorii par să le conţină o sticlă de bere – 144 de calorii, în vreme ce atât de îndrăgiţii Oreo au 1905 calorii.

Se pare că până la urma zicală că „tot ce este bun este fie imoral, fie ilegal, fie îngraşă” este adevărată.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here