Tu ştii de ce unele persoane sunt mușcate mai des de ţânţari decât altele?

0
52

Vara mai ales devenim ţintele ţânţarilor, care nu se sfiesc să ne lase câte o urmă pe piele. Însă unele persoane sunt mult mai des muscate decât altele. Să vedem de ce.

tantarul
Ţânţarii sunt atraşi de acidul lactic care este eliminat de glandele sudoripare ale omului. Cu cât eliminarea este mai intensă cu atât insectele sunt mai atrase de om.

Acidul lactic este eliminat în timpul activităţilor fizice intense sau ca urmare a consumului unor alimente bogate în potasiu sau în sare.

Cercetările au arătat că insectele nu sunt atrase de transpiraţia proaspătă ci de acidul lactic care a fost eliminat cu ceva timp în urmă.

Potrivit unor cercetători, unele bacterii care trăiesc pe pielea noastră influenţează activitatea insectelor. Acestea devin atrase de bacterii precum stafilococ sau Variovorax.

Şi grupa de sânge influenţează muşcăturile insectelor. Ţânţarii vor fi atraşi de persoanele care au grupa 0 de sânge, în vreme ce persoanele având grupa de sânge B şi AB de sânge nu prezintă atât de mult interes pentru ţânţari.

Un alt factor important este bioxidul de carbon. Cercetările au aratat că ţânţarii sunt mai atraşi de persoanele care respiră mai repede.

Savanţii au demonstrat că inclusiv persoanele care au consumat o sticlă de bere devine ţinta ţânţarilor pentru că respiraţia lor se înteţeşte după consumarea alcoolului.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here