0 Shares 603 Views

Chiar dacă nu iți vine să crezi, și tu ai mâncat așa ceva!

Aurora Iun 03, 2016
0 604

Aceasta pastă chiar dacă nu pare este un fel de mâncare, cu siguranţă ai consumat-o şi tu fără a ştii cât de periculos poate să fie.

Human-DNA-found-in-hot-dogs_strict_xxl
Este vorba despre atât de îndrăgiţii crenvurşti care în ciuda faptului că poţi să faci din ei cei mai delicioşi hotdogi, sunt foarte periculoşi datorită ingredientelor din care sunt făcuţi.

Crenvurştii au în componenţa foarte mulţi aditivi, cum ar fi siropul de porumb, grăsimi animale și glutamat monosodic.

Însă partea cea mai rea este că pe etichetă nu sunt listate toate componentele aşa că nu ştii cu adevărat ce consumi.

Crenvurştii sunt de fapt o tocătură din resturi de carne, tendoane, şoric, slănină, cu totul, până la 40 la sută grăsime, la care se pune şi carne dezosată mecanic, o tocătură din resturi precum tendoanele.

Crenvurştii mai conţin şi nitrit dar şi nitratul de sodiu, E250 şi E251, care împiedică dezvoltarea bacilului botulinic şi dau mezelurilor o culoare rozalie, apetisantă precum şi monoglutamat de sodiu, sau E621, substanţă care face mâncarea gustoasă.

Dar cum sunt făcuţi crenvurştii de fapt? Crenvurştii tradiţionali sunt făcuţi dintr-un amestec de carne de porc, vită şi pui care sunt măcinate mărunt. În carnea tocată se adaugă carne procesată de pui, amidon alimentar, sare şi alte arome.

Se pune apoi în cuvă cu carne tocată apă şi se amestecă toate, adăugându-se şi sirop de cereale care le oferă o uşoară notă dulceagă.

Se adăugă apoi o nouă cantitate de apă pentru ca ingredientele să se împrăştie mai uşor şi pentru ca cremvuştiul să devină mai zemos. Un alt aparat finalizează procesul prin transformarea amestecului în piure, scoţând tot aerul. Printr-un alt aparat se împinge apoi piureul într-un înveliş care se răsuceşte la fiecare 13 centimetri, atât cât măsoară fiecare cremvuşti.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category