Sfaturile lui Dalai Lama pentru a găsi armonia şi pacea interioară. Citeşte-le şi tu

0
136

Dalai Lama liderul spiritual al Tibetului continuă să ne inspire zi de zi cu sfaturile sale pline de înțelepciune. Dacă citim cu atenție sfaturile de mai jos o să ne dăm seama că pot să ne ajute să înțelegem mai bine situațiile negative din viața sau de ce stagnăm în anumite stări fără a găsi o soluție de ieșire.

dalai-lama-la-cluj-napoca-www.cluju_.ro_


Nimic nu este permanent.
Acest adevăr descrie cel mai bine tot ceea ce ne înconjoară. Dacă îl vom înțelege vom reuși să ne eliberăm din strânsoarea ataşamentelor şi să înţelegem că totul este într-o continuă mişcare. Înțelegând asta vom deveni mai liberi fără să fim condiționați de lucruri sau de persoane. Trăind fără aşteptări şi ataşamente, ne deschidem şi intrăm în ritm cu ritmul firesc al vieţii.

Zâmbeşte dacă vrei un zâmbet de la altcineva. Conceptul de neuroni oglindă înseamnă că oamenii vor reacționa similar la reacțiile tale. La zâmbet, oamenii reacţionează tot cu zâmbet. Când zâmbim cuiva, îi oferim o bucăţică din starea noastră de bine şi din energia noastră pozitivă. Zâmbind ne facem noua zilele mai frumoase, dar şi celorlalţi.

Iubirea şi compasiunea sunt pilonii Păcii în lume. Toți ar trebui să dăm dovadă de compasiune față de suferința celorlalți. Dacă ne-am deschide mai mult față de oameni și am reuși să îi tratăm pe ceilalţi cu iubire şi compasiune am deveni mai buni reușind să trăim în pace și armonie.

Judecă-ţi succesul în funcţie de lucrurile la care a trebuit să renunţi, ca să îl obţii.
Ce succes este acela care ne-a făcut să ne îndepărtăm de cei dragi, care ne-a făcut să ne pierdem sănătatea sau ne-a făcut să ne îndepărtăm de lucrurile care ne plac cu adevărat? Deși avem tot ce ne-am dorit ajungem să ne simțim sufletul la fel de gol.

Odată pe an, mergi într-un loc unde nu ai mai fost niciodată. Ori de câte ori avem experienţe noi, ne deschidem perspectivele şi ne energizăm. Călătoriile ne ajuta să ne recăpătăm forţa, creativitatea şi ne inspiră.

Trebuie că mai întâi să începi să oferi, fără să te aştepţi la absolut nimic în schimb. Când oamenii reuşesc să aducă în viaţa lor mai multă iubire necondiţionată acela e momentul în care reuşesc să își creeze spaţiul pentru o viaţă mai plină de sens și de armonie.

Aminteşte-ţi că uneori, să nu obţii ceea ce îţi doreşti este de fapt o mare şansă. De cele mai multe ori ne-am gândit care poate fi motivul pentru care nu ne obținem ce dorim. Dar poate că 
ceea ce considerăm noi eşec era ceva ce poate nu ni se potrivea?

Bunătatea este cheia păcii şi armoniei în familie. Trebuie să învăţăm să fim buni în primul rând cu oamenii cei mai apropiați. Bunătatea şi sprijinul trăite în familie ne ajută să ne concentrăm mai bine asupra altor aspecte ale vieţii. Când cineva este bun cu tine şi are încredere în tine, atunci, oriunde te-ai duce şi orice uşi ai deschide tu ştii în adâncul sufletului că meriţi să fii tratat cu bunătate şi că meriţi orice succes.

Petrece în fiecare zi timp în singurătate. Petrece timp cu tine însuți pentru a te descoperi, pentru a învăța să îți găsești armonia și echilibrul interior.

Scopul vieţilor noastre este să fim fericiţi. Motivul pentru care este dat să fim pe pământ este acela de a întâlni oamenii care ne fac fericiţi, să avem experienţe care să ne facă fericiţi şi să ne bucurăm de viaţă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here