Şi tu poţi face aceste greşeli când faci duş. Citeşte şi vezi despre ce este vorba!

0
76

Când faci duş este posibil să faci câteva din greşelile de mai jos chiar dacă nu îţi seama sau nu crezi că ar putea fi ceva greşit în ceea ce faci. Numai că de la aceste mici greşeli poţi să dezvolţi complicaţii la care nu te-ai fi aşteptat.
dm-2-600x386
1. Omiţi scrubul pentru picioare
Pentru a preîntâmpina dezvoltarea ciupercilor şi a bacteriilor nu este suficient să spălaţi doar picioarele. Trebuie să folosiţi întotdeauna şi un scrub, piatra ponce sau perie şi să insistaţi în zonele de piele dintre degete. Acela este locul cel mai propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

2. Lăsarea buretelui în baie

Cei mai mulţi dintre noi lăsăm buretele în cadă după ce terminăm duşul. Însă acest obicei este dăunător pentru ca buretele se va menţine umed, iar umiditatea ridicată este mediul ideal de înmulţirea bacteriilor şi a mucegaiului. Spălaţi bine burete întotdeauna după dus şi agăţaţi-l într-un loc unde se poate usca.

3. Ştergeţi pielea prea dur cu prosopul
Dacă ştergeţi pielea prea dur după duș acest fapt poate să acţioneze ca un abraziv asupra pielii împiedicând-o să se înmoaie şi cauzând iritaţii. Nu ştergeţi pielea niciodată după ce ieşiţi de la duș doar absorbiţi apa de pe piele şi folosiţi întotdeauna un prosop moale.

4. Spălarea pe cap în fiecare zi

Acest obicei este de fapt unul dăunător. Specialiştii recomandă celor care au un păr moale şi firav spălarea de maxim două ori pe săptămână folosind un şampon delicat cu scalpul. Spălarea deasă dereglează eliminarea firească a grăsimii de pe pielea capului.

5. Omiterea folosirii produselor hidratante

Multe persoane omit să folosească produsele hidratante după ce fac duş ceea ce este o greşeală. Produsele hidratante trebuie folosite imediat după duş când pielea este încă umedă pentru a avea un efect cât mai mare.

6. Excluderea duşului după antrenament
După fiecare antrenament duşul este obligatoriu. Această procedură de igienă vă ajută să scăpaţi atât de mirosul de transpiraţie cât şi de bacteriile dăunătoare care pot să ducă la apariţia coşurilor şi alergiilor.

7. Duşul îndelungat
Dacă multora le place să stea la duş sau în baie mai mult timp considerând că este relaxant şi benefic pentru organism, un duş îndelungat poate să dăuneze deoarece cauzează deshidratarea pielii. Se recomandă ca durata duşului să aibă în jur de 10-15 minute sau chiar mai puţin.

8. Aplicarea balsamului pe vârful capului
De cele mai multe ori aplicaţi balsamul când vă spălaţi pe cap începând cu vârful capului fără să ştii că acest obicei este greşit. Balsamul se aplică pe vârfuri şi pe lungimea părului deoarece aplicat pe pielea capului pot să dăuneze scalpului.

9. Omiterea duşului rece la sfârşit

Cei care preferă băile fierbinţi când termină pur şi simplu ies din baie, fără a mai face la final un duş rece de 30 de secunde. Această procedură tonifică, creşte imunitatea şi vă ajută să înlăturaţi stresul şi indispoziţia.

10. Înfăşuraţi părul lung în prosop
Iată o greşeală frecventă pe care o fac mulţi. Ceea ce nu ştii este că vă puteţi deteriora foarte mult părul dacă va înveliţi de obicei părul imediat după baie în prosop. Cel mai bine ar fi să absorbiţi excesul de apă şi să nu îl frecaţi sau să îl înfăşuraţi în prosop.

Aceste obiceiuri deşi banale îţi pot afecta sănătatea pielii şi a organismului.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here