Această legumă poate să vindece acneea. Te-ai fi gândit să o foloseşti ?

0
106

Când oamenii se referă la „roșii” se gândesc cel mai adesea la un sos de roşii sau la sucul atât de delicios. Însă cine s-ar fi gândit că aceasta legumă minune poate să aibă și alte întrebuințări putând fi folosită și în alte moduri benefice pentru sănătate?

new_truss_tomatoes
Mai exact roşiile sunt bogate în antioxidanţi, putând să scadă riscul de cancer a celor care le consuma frecvent.

Totodată roşiile pot fi folosite şi în scopuri cosmetice fiind un puternic aliat în lupta împotriva acneei.

Roşiile sunt bogate în vitaminele A, C, E, K şi B6. Aceste vitamine hrănesc pielea şi ajută la reducerea dimensiunii porilor. În plus roşiile conţin acid salicilic unul dintre cele mai comune ingrediente din tratamentele acneice.

Roşiile acţionează cel mai bine când sunt aplicate direct pe zona afectată. Iată câteva idei de măşti cu roşii care o să îţi facă pielea moale, elastică şi mai curată chiar dacă nu ai acnee.

Aplicarea roşiei direct pe față
Este cel mai simplu şi mai eficient mod de a te bucura de proprietăţile roşiei. Taie o felie de roşie şi freacă-te pe zonele feței afectate de acnee. Apoi masează-ţi încet fața pentru ca sucul să intre în piele. La sfârşit clăteşte cu apă călduţă.

Mască de faţă cu roşie
Decojeşte o roşie şi piseaz-o până obţii o pastă. Pune acestă pastă pe faţă şi las-o să acţioneze timp de o oră. Apoi îndepărtează pasta cu apă călduţă. Dacă doriţi puteţi să amestecaţi pasta cu iaurt, fulgi de ovăz sau castravete.

Suc de roşii hrănitor pentru față
Dacă nu aveţi timp sau răbdare să staţi cu masca de roşii timp de oră, vă oferim o alternativă la fel de sănătoasă şi de hrănitoare pentru piele. Amestecaţi o lingură de suc de roșii cu câteva picături de suc de lămâie și întindeţi pe față acest amestec. Lăsaţi să acţioneze aproximativ cinci minute înainte de a vă clăti cu apă caldă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here