0 Shares 452 Views

O sculptură cât o mie de cuvinte. Această statuie nu mai are nevoie de nicio prezentare

Aurora Mai 25, 2016
0 453

În fiecare an în Nevada se organizează festivalul Burning Man unde artiști din toate colţurile lumii vin să își prezinte operele. Însă anul acesta una dintre sculpturi a atras atenția tuturor în mod deosebit.

burning-man-festival-adults-babies-love-aleksandr-milov-ukraine-4

Este vorba despre lucrarea sculptorului ucrainean Alexander Milov sugestiv intitulată „Iubire”. Lucrarea reprezintă doi adulți din sârmă care stau spate în spate având fiecare câte un copil şi care își unesc mâinile. Partea cea mai frumoasă este că pe măsură ce se lasă noaptea cei doi copii încep să strălucească.

Semnificația sculpturii este că în ciuda faptului că atunci când suntem adulți ne înstrăinăm unul de celălalt devenind adulţi individualiști și egoiști, în vremuri de restriște avem capacitatea de a ne găsi acea putere interioară și mai ales latura umană arătând iubire faţă de aproapele nostru.

burning-man-festival-adults-babies-love-aleksandr-milov-ukraine-5

Copii care devin din ce în ce mai luminoși când se lasă negura sunt un simbol al crezului artistului că noi ca umanitate încă mai avem o șansă să facem dovada că putem fi buni și solidari cu ceilalți.

Sculptura este cu atât mai importantă cu cât este prima dată când un artist ucrainean participă la acest festival.

burning-man-festival-adults-babies-love-aleksandr-milov-ukraine-3

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category