Cum să faci cea mai delicioasă plăcintă cu cașcaval și verdeață. Un deliciu de primăvară

0
74

Plăcinta cu brânză este preferata tuturor . Brânza e delicioasă și sănătoasă, iar dacă adăugăm un pic de verdeață îi dăm și un gust de savoare.

128

Iată o rețetă simplă de plăcintă cu brânză pe care o poate prepara oricine.

Avem nevoie de:

  • 2 lipii sau 2 bucăți de foi de plăcintă
  • 250 de grame de cașcaval ras
  • 1 pahar de iaurt sau chefir
  • 2 ouă
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel

Cașcavalul ras se amestecă cu verdeața tăiată mărunt, iar ouăle se amesteca cu chefirul sau cu iaurtul apoi se amestecă toate ingredientele la un loc pentru a da forma umpluturii.

Foile de plăcintă sau lipiile se pun în tava unsă în prealabil cu ulei pentru a nu se lipi. Se pune în tavă o lipie cu marginile atârnând peste tava. Deasupra se pune cea de-a doua lipie. Lipiile se ung cu iaurt.

Se pune jumătate din umplutură și se împăturește plăcintă în formă de plic. Apoi se toarnă cea de-a doua jumătate și se acoperă cu marginile lipiei care atârnau.

Restul iaurtului se toarnă peste plăcinta împăturită.

Tava se ţine la cuptorul preîncălzit la 200 de grade cam o jumătate de oră. Când se rumeneşte plăcinta va fi gata.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here