Cum să faci cei mai buni cartofi copţi. Iată o reţetă simplă şi gustoasă!

0
128

Cartofii copţi sunt delicioşi. Poţi să îi consumi că fel principal, în loc de gustare, sau chiar la micul dejun. Pe lângă faptul că sunt delicioşi, sunt foarte uşor de făcut şi poţi să îi combini cu ingrediente diferite.
purewow_loaded_potato_1

Reţeta clasică de cartofi copţi este formată din cartofi şi brânză, dar poţi să adaugi orice ingredient preferi ca de exemplu şuncă sau smântână.
Pentru prepararea acestei delicioase reţete aveţi nevoie de :
• Cartofi;
• Ulei de măsline
• Sare de mare
• Brânză cheddar
• Şuncă
• Smântână

Tăiaţi cartoful transversal în două jumătăţi, apoi începeţi să tăiaţi inele ovale în jumătatea de cartof tăiat. După ce aţi terminat, întoarceţi cartoful şi faceţi tăieturi împrejurul cartofului având grijă însă să nu îi secţionaţi şi mijlocul pentru că se vor desprinde bucăţile de cartof deja tăiate.

După ce aţi făcut şi această operaţiune, întoarceţi cartoful, săraţi-l şi puneţi deasupra un pic de ulei de măsline, apoi înveliţi cartoful într-o folie de aluminiu. Se ţine la cuptor o oră pentru a se pătrunde bine.

Se scoate apoi cartoful, se deschide folia de aluminiu cu atenţie pentru a nu va arde, se pune deasupra braza cedar răzuită, se împachetează în folia de aluminiu la loc şi se mai lasă la cuptor încă cinci minute.

Între timp şuncă se taie bucăţele, apoi se presară pe cartof bucăţelele tăiate de şuncă şi brânză ceddar şi se mai introduce încă cinci minute în cuptor.

În clipul de mai jos puteţi urmări modul de preparare a delicioşilor cartofi pas cu pas. Poftă bună !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here