Acest câine îşi aşteaptă stăpânul în fiecare zi să se întoarcă acasă! Iată povestea unei prietenii care te va emoţiona

0
101

Cu toţi ştim povestea lui Hachiko câinele credincios din Japonia cel care a continuat să îşi aştepte stăpânul pe peronul gării, în fiecare zi şi la aceeaşi oră, chiar şi după ce acesta a murit din cauza unui atac de cord. Deşi a fost dat unei familii care să îl îngrijească câinele a continuat să fugă seara la gară şi să îşi aştepte stăpânul. Şi a făcut asta a făcut zi de zi timp de zece ani. Povestea lui a emoţionat milioane de oameni şi a a inspirat două filme. Se spune chiar ca după fiecare ecranizare mii de oameni s-au decis să-și ia ia un câine.

618x386_1462092174ea506ff2

Iată însă că şi pe plaiurile noastre se întâmplă o astfel de poveste.

În comuna doljeană Malu Mare
un câine îşi aşteaptă stăpânul decedat de 5 ani în fața gospodăriei în care a crescut.

Locuitorii comunei îl îngrijesc pe câinele botezat Hachiko după celebrul personaj, îi dau de mâncare, îi aduc apă, impresionați de suferința ciobănescului mioritic rămas fără stăpân.

Stăpânul său a decedat în anul 2011 şi de atunci câinele sta neclintit în fata gospodăriei şi îşi aşteaptă stăpânul. Deşi au vrut să îl adopte, câinele nu se mişca de la locul lui, indiferent de anotimp.

Primarul comunei Alexandru Dicu spune că „am observat și am vorbit cu prietenii noștri comuni și chiar cu niște veterinari să vedem ce putem face. El nu este agresiv dar nu te lasă să intri în curte, își păzește proprietatea. Își așteaptă stăpânul… Probabil că da, e mereu trist, aşa e în permanenţă”, spune primarul comunei Malu Mare.

Specialiştii veterinari spun că devotamentul câinilor pentru stăpâni nu are limită, iar o adopție nu este indicată în acest caz.

Medicul veterinar Doru Safta crede că: “Localnicii de acolo ar trebui să-i creeze condiții, să aibă o cușcă, să fie hrănit în fiecare zi, să i se aducă apă, pentru că, să îndepărtezi un câine, să-l dai la o parte din locul în care își așteaptă stăpânul cred că este cel mai grav lucru pe care omul l-ar putea face împotriva acelui câine.”

Într-adevăr această poveste este emoţionantă, iar devotamentul acestui câine nu poate decât să ne confirme zicala că cel mai bun prieten al omului este câinele.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here