0 Shares 175 Views

Iată câteva lucruri inedite despre ouăle Kinder. Punem pariu că nu le ştiai?

Aurora Mai 04, 2016
0 176

Ouăle Kinder sunt îndrăgite de toată lumea, atât de copii şi cât şi de către adulţi pentru că pe lângă ciocolata delicioasă conţin şi o jucărie amuzantă.

maxresdefault

Iată însă câteva curiozităţi despre îndrăgitele ouă de ciocolate pe care în mod sigur nu le ştiai.

1. Sunt interzise în SUA.
O lege din anul 1938 interzice comercializarea în SUA a dulciurilor care conţin în interiorul lor părţi necomestibile. Aşa se face că în fiecare an peste 60.000 de ouă Kinder sunt confiscate la graniţa SUA de către autorităţi, iar amenda pentru introducerea acestor dulciuri în America poate ajunge şi la 2.500 de dolari.

2. Surpriza din interiorul lor nu este întotdeauna plăcută.

În martie 2016 poliţia alimentară italiană a lansat o investigație după ce în interiorul unui ou Kinder a fost descoperită o tabletă de Zofenopril, medicament destinat celor care suferă de hipertensiune. Cel care a descoperit neplăcuta surpriză a fost un copil din orăşelul italian Torrice, din provincia Lazio. Ferrero, Compania care produce ouăle a declarat că învelișul de ciocolată al oului în cauză a fost produs în orașul italian Alba, în timp ce oul de plastic din interior, cel în care a fost descoperită capsula de Zofenopril, a fost produs în Europa de Est.

3. Îndrăgitul ou a fost folosit şi ca mijloc de contrabandă a drogurilor.
O bunicuță în vârstă de 73 de ani s-a folosit de un ou Kinder pentru a introduce droguri într-o închisoare spaniolă unde era nepotul ei.

4. Oul a fost şi mesagerul inedit al unor cereri în căsătorie, îndrăgostiţii introducând inelul de logodnă în spaţiul destinat jucăriei.

5. Compania care produce ouăle Kinder, Ferrero Rocher a fost în centrul unui scandal fiind acuzaţi de discriminare sexuală când au decis să lanseze pe piaţa ouă Kinder Surprise în două variante, pentru fete în culoare roz şi băieţi în culoare albastră.
În Marea Britanie s-a lansat o campanie denumită „Let Toys Be Toys condusă de Trisha Lowther.

„O astfel de diferenţiere este periculoasă pentru societate. Vorbim despre o stereotipie pe care ei nu vor să o admită. Îşi vor pierde mulţi dintre potenţialii cumpărători, în acest fel”, a declarat Lowther. Ferrero s-a apărat însă afirmând că au făcut studii de piaţă anterior lansării acestor produse şi au primit răspunsuri pozitive de la părinţi.

Oul Kinder rămâne însă un simbol al copilăriei noastre şi întotdeauna ne amintim cu drag de colecţiile de jucării Kinder pe care ni le făceam şi de ciocolată savurată cu drag.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Most from this category