Supermarketul fără vânzători şi fără pază. Nu este din filme, este din realitate! Dar nu în România!

0
62

În Suedia este un supermarket care nu are nevoie nici de angajaţi, nici de serviciu de pază cumpărătorii intrând în magazine în baza unei aplicaţii de telefon.

image_content_6281025_20160229095203

Ideea magazinului i-a venit lui Robert Ilijason din localitatea suedeză Viken după ce a rămas fără lapte pentru copilul său şi nu a găsit niciun magazin deschis la aceea oră, trebuind să se deplaseze în alta localitate.

Aşa că zis şi făcut a conceput un supermarket, deschis non stop în toate zilele săptămânii şi pentru care nici nu are nevoie de personal.

Aplicaţia cu ajutorul căreia este posibil acest lucru a fost aprobată de compania americană Apple în luna ianuarie.

Clienţii care doresc să facă cumpărături de la supermarket deschid uşile accesând aplicaţia de pe telefon, apoi tot cu ajutorul acestei aplicaţii scanează fiecare produs pe care vor să îl cumpere. Lunar sunt taxaţi pentru cumpărături prin contul bancar.

Pentru a nu da idei celor care ar dori să îşi “însuşească” produse din supermarket Robert Ilijason spune că s-au întărit şi măsurile de securitate: “Ca să intrii, trebuie să foloseşti aplicaţia, unde te identifici folosind BankID, o soluţie suedeză de identificare folosită de bănci. Aşa că pot să ştiu cine eşti şi îţi pot permite accesul doar dacă nu ai un istoric în ceea ce priveşte creditele. În plus, fiecare centimetru din magazin este verificat de cel puţin o cameră de luat vederi”.

Pe viitor ar vrea să implementeze acest tip de magazin şi în alte părţi ale lumii. Desigur până să ajungă în România probabil vor mai trece ani lumină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here