Oamenii de știință nu au găsit nicio explicație. Tu ce crezi despre acastă biserică?

0
92


Biserică din Varna este renumită în întreaga lume printr-un lucru cel puțin bizar pentru care nu s-a găsit explicație până acum în ciuda testelor la care a fost supusă. Pe acoperișul ei cresc 17 copaci uriași. Cea mai mare parte din ei au o înălțime de peste 30 de metri și o lățime de peste un metru, iar mulţi dintre copaci cântăresc peste o tonă.

7-biserica-sfanta-teodora-din-peloponez
Dar ceea ce pare mai ciudat este faptul că rădăcinile lor nu se văd deloc nici în biserică, nici în afara ei fiind infiltrate prin pereți.

Și totuși în ciuda acestor aspecte, a faptului că bisericuța de piatră a fost ridicată undeva între secolele X-XII aceasta a rezistat de-a lungul timpului fapt pe care localnicii și miile de pelerini care vin aici în fiecare an îl atribuie unei minuni.

Oamenii de știință au încercat să ofere o explicație științifică acestui fenomen astfel că au scanat cu un sonar pereții bisericuței.

Rezultatul cercetărilor au oferit acestora răspunsurile necesare pentru a primi aprobările în vederea restaurării în întregime a monumentului.

S-a văzut cum rădăcinile se scurg prin firişoarele de spaţiu rămase libere între pietrele zidurilor, până în pământ. Zidurile se află într-o permanenţă tensiune, iar clădirea a devenit „un corp viu”.

Loukas Constantin, geolog: „Nu există explicaţie din partea geologiei. Este vorba de o minune continuă”.
Biserică din Varna e strâns legată de legenda Sfintei Teodora din Peloponez care a vieţuit în secolul al XI-lea fiind foarte iubită în zonă pentru faptele sale de eroism.

Când satul a fost atacat de bandiţi s-a îmbrăcat în haine bărbătești și a luptat alături de săteni. Înainte de a-și da sufletul pe câmpul de luptă a șoptit, spune legenda „Fie ca trupul meu să devină biserică, sângele meu să devină râu de apă, iar părul meu să devină pădure de copaci.”

Oamenii locului spun că un râu și-a deviat cursul, ajungând astfel să treacă chiar pe sub temelia bisericii construite de ei. Mai apoi, copacii au început să crească din acoperişul bisericii, ale căror rădăcini nu se văd nici în interiorul bisericii, nici sub tavan şi nici pe lateralul clădirii. Sute de ani au trecut, însă rădăcinile tot nu se văd.

Tu ce crezi despre acest fenomen?

1-biserica-sfanta-teodora-din-peloponez

2-biserica-sfanta-teodora-din-peloponez

3-biserica-sfanta-teodora-din-peloponez

4-biserica-sfanta-teodora-din-peloponez

5-biserica-sfanta-teodora-din-peloponez

6-biserica-sfanta-teodora-din-peloponez

7-biserica-sfanta-teodora-din-peloponez

8-biserica-sfanta-teodora-din-peloponez

9-biserica-sfanta-teodora-din-peloponez

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here