Cum să faci pâine de casă cu cașcaval. Iată REȚETA pentru cea mai bună pâine!

0
135

Pâinea este un element important în alimentația noastră, însă cele mai multe sortimente de pâine din magazine nu sunt foarte sănătoase datorită potențiatorilor și agenților de creștere pe care îi găsim în aceasta.

Photo credit: Cascadian Farm via Foter.com / CC BY-NC
Photo credit: Cascadian Farm via Foter.com / CC BY-NC

Cea mai bună alternativă rămâne pâinea de casă, iar mai jos vă propunem o pâine care nu necesită frământare și care este deosebit de gustoasă, pâinea cu caşcaval.

Pentru a obține acest delicios preparat ai nevoie de:
400 ml apa
400 grame de făină
300 de grame de caşcaval
11 grame de drojdie uscată
1 o linguriţă de sare
1/2 linguriţă de zahăr

Drojdia se diluează în 100 ml de apă călduţă până când apar bule de aer la suprafaţa amestecului.

Într un bol mare se amestecă, cu o lingură, drojdiile cu restul de apă, sarea, zahărul şi 200 de grame făină şi se lasă să se odihnească 40 de minute într-un loc călduţ.

După aceea se adaugă făina rămasă, se amestecă cu lingura se mai adaugă o linguriţă de sare și se mai lasă încă 45 de minute.

Între timp caşcavalul va fi dat prin răzătoarea mare (puteţi folosi mai multe feluri de caşcaval) şi se amestecă cu aluatul, apoi compoziţia se pune în tavă unsă cu ulei.

Se mai lasă în tavă acoperită cu un prosop încă 30 de minute şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 de grade de grade celsius pentru 40-45 de minute, până când deasupra se formează o crustă aurie.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here