Știai că există peștele transparent? Poți să-l păstrezi chiar și în acvariu!

0
75

Kryptopterus bicirrhis sau peştele de cristal este un peşte cu totul uimitor. Are o proprietate care îl face cel puţin ciudat..este transparent. Pus într-un acvariu va atrage cu siguranţă toate privirile.

3191-youtube_oW_pbx7ojEs
Această calitate remarcabilă de „camuflaj la vedere” a acestui peşte se datorează faptului ca nu prezintă solzi, pielea şi carnea nu prezintă pigment (caracteristica specială a genului Kryptopterus), iar aproape toate organele interne sunt poziţionate în apropierea capului, astfel permiţându-se o vizibilitate perfectă prin corp.

Toate acestea ajută enorm la obţinerea efectului de transparentă, însă adevăratul secret din spatele acestui mister constă în faptul că Kryptopterus bicirrhis generează anumite impulsuri nervoase de la nivelul melanoforilor (celule conjunctive care transportă pigmentul melanic), prin care se realizează stimularea mai multor substanţe care produc efectul de transparentă.

Când moare, nemaifiind posibile excitările sistemului nervos simpatic, peştele de cristal devine alb, şi iată cum totuşi are sens să-l numim „peştele fantomă”.

Acest peşte transparent este pretenţios în ceea ce priveşte mâncarea. Pentru a-l menţine într-o formă optimă ar fi indicat să îi daţi cel puţin odată pe săptămână creveţi cruzi.

Peştele cristal preferă acvariile mari, în bancuri cu cel puţin 6-7 peşti. Dacă este ţinut alături de peşti agresivi sau singur nu va supravieţui prea mult.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here