Priveşte aceste trucuri care te vor ajuta să amenajezi un apartament de dimensiuni reduse! Nu o să îţi vină să crezi cât de bine se vor potrivi în casa ta!

0
68

Când ai un apartament mic şi vrei să încapă cât mai multe în el, dar în acelaşi timp să ai şi spaţiu, te găsești în faţa unei dileme. Cum să faci în aşa fel încât apartamentul tău să pară mare şi spaţios ?

Iată câteva trucuri, care îţi vor transforma total casa.

1 . Fă-l cât mai luminos

beige-pink-room_gal
Foloseşte culori deschise atât pe pereți cât și pe podea. Nuanțe mai deschise pot face o cameră de dimensiuni reduse să pară mai mare şi mai luminoasă.

2. Foloseşte oglinzi
fengshui-fireplace_gal
Pune o oglindă vizavi de o fereastră, iar lumina care se va reflecta în camera va face spaţiul să pară mai aerisit. Cu cât este mai mare oglindă, cu atât mai bine.

3. Foloseşte lămpi metalice
metallic-lamps
O veioză metalică sau sidefată, va avea acelaşi efect ca o oglindă, care reflectă lumina dând și strălucire în spațiu.

4. Instalează rafturi pe pereţi
floating-shelves
Aceste tipuri de rafturi oferă spațiu de depozitare, fără a ocupa spaţiu putând fi folosite ca şi biblioteci sau loc de depozitare pentru diferite alte lucruri. Puteți chiar să puneţi şi noptiere pe pereţi economisind astfel spaţiu.

5. Foloseşte colţurile
kids-reading-nook
Această zonă adesea trecută cu vederea poate fi un loc minunat pentru a pune un scaun confortabil unde să ne relaxăm şi să citim sau un raft pentru cărţi.

6. Crează iluzia unor geamuri mai mari
casual-patterned-room-ictcrop_gal
Instalează tijele pentru perdele cu câţiva centimetri sub plafon în loc de a le poziţiona sub cadrul ferestrei astfel încât aceasta va părea mai înaltă. Același truc te ajuta să extinzi vizual lățimea unei ferestre, dacă vei atârna tijele la câțiva centimetri de părțile laterale ale panourilor de sticlă.

7. Asortează culoarea perdelelor cu pereţii

metallic-silver-room-ictcrop_gal
Perdele care se contopesc cu pereți crează o linie neîntreruptă, făcând camera se pară mult mai mare.

8. Optează pentru mobilier transparent
living-room-after-n_gal
În loc de o măsuță de cafea din lemn masiv, care poate ocupa mult spațiu, optează pentru a măsuţa de sticlă cu o bază metalizată deschisă.

9. Foloseşte mobilier cu multiple întrebuinţări
books-small-table
O bancă poate fi folosită şi ca loc de depozitare a unor cărţi, un taburet poate fi folosit atât ca loc unde se punem telecomanda sau ca şi scaun când avem musafiri.

10. Foloseşte mobilier în care poţi să depozitezi lucruri
his-hers-office
Pentru a folosi cât mai mult spaţiu şi pentru a evita aglomerarea camerei foloseşte un mobilier în care poţi să depozitezi lucruri, ca de exemplu un taburet căruia i se ridica capacul pentru a depozita lucruri în el, sau o măsuţă de cafea căreia i se ridică blatul.

11. Pune plante în apartament
tree-on-wheels_gal
Plantele pot să facă chiar şi cel mai mic spaţiu să pară mare, iar dacă nu ai spaţiu poţi să atârni câte o plantă de tavan.

12. Atârnă-ti bijuteriile de perete

dresser-pegboards
Foloseşte pereţii pentru a atârna de ei bijuterii sau eşarfe, astfel încât să economiseşti spaţiu în dulap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here