Aceste lucruri pe care le ai şi tu în casa pot să te scutească de un drum la doctor. Ştiai asta?

0
68

Chiar dacă controalele periodice la doctor nu ar trebui evitate niciodată, sunt situaţii în care poţi să rezolvi probleme de sănătate minore cu lucruri pe care le ai la îndemână în casă.
27

De exemplu, ştiai că banală apa de gură poate să îţi fie de real ajutor când ai probleme cu picioarele?
Prin proprietăţile sale antiseptice, apa de gură ajuta la îndepărtarea bacteriilor şi la tratarea ciupercilor de pe degetele de la picioare. Tot ce trebuie să faci este să îţi înmoi picioarele în apă de gură şi rezultatele nu vor întârzia să apară.

Cu ajutorul ceaiului negru poţi remedia arsurile severe cauzate de razele solare.
Tot ce trebuie să faceţi este să infuzaţi un plic de ceai în apă caldă şi să îl puneţi pe zonele afectate.

Oţetul de mere vindeca durerile în gât.

Pe lângă că sunt dureroase, durerile de gât prevestesc adesea răcelile. Pentru a înlătura aceste dureri trebuie să faceţi o gargară cu oţet de mere care prin efectul său antiseptic distruge bacteriile din gât, reducând durerea.

Menta îndepărtează oboseala.
Pentru acele momente în care avem senzaţii de somnolenţă în timpul zilei, în loc de cafea care poate fi de ajutor pe termen scurt, dar cu afecte adverse pe termen lung, puteţi încerca să mestecaţi o frunză de mentă. Efectul vă va surprinde.

Apa oxigenată se foloseşte printre altele pentru durerile de urechi.

Durerile de urechi pot fi atenuate cu ajutorul unei soluţii de apă oxigenată cu care se limpezeşte urechea de două ori pe zi.

Ştiai că mierea este bună şi pentru dezinfectarea şi vindecarea rănilor? Datorită proprietăţilor sale antibacteriene ea poate fi aplicată pe răni pentru a steriliza tăieturile.

Praful de copt poate fi utilizat cu succes pentru înţepăturile de albine.
După ce veţi îndepărta acul albinei acoperiţi zona afectată cu o pastă formată din praf de copt şi apă pentru a neutraliza veninul.

Sucul de merișor este folosit pentru infecţiile tractului urinar.
Infecţiile urinare pot fi vindecate prin consumarea unei cantităţi mari de suc de afine, acesta fiind foarte eficient în controlarea simptomelor şi combaterea infecţiei.

Bandă adezivă folosită pentru îndepărtarea verucilor.
Data viitoare când îţi apare o verucă tot ce trebuie să faci este să o înfăşori cu bandă adezivă pentru şase zile, apoi să o îndepărtezi şi să înmoi degetul în apă. După ce veruca devine moale poate fi uşor îndepărtată cu piatra ponce.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here