Trebuie să ştii şi tu! Taxa auto poate fi recuperată printr-o simplă cerere!

0
66

Potrivit Ordinul nr. 225/2016/4052/2015 care a intrat în vigoare la data de 02.03.2016 procedura de restituire a taxei de poluare va fi mult simplificată de acum înainte.

taxa-auto

Astfel cei care au achitat taxa de poluare pentru autoturisme şi autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculări vor putea să recupereze aceasta taxa printr-o simplă cerere adresată organului fiscal competent.

Acesta va trebui să soluţioneze cererea în termen de 45 de zile de la înregistrare emiţând în acest sens o decizie care se comunica petentului în cel mult 10 zile de la emitere.

Împotriva deciziei se poate face contestaţie în termen de 30 zile de la comunicare, termenul de soluţionare a contestaţiei fiind de 45 de zile.

Dacă soluţia dată în urma contestaţiei nu este favorabilă petentului, sau acesta nu primeşte nicio soluţie de la organul fiscal poate să se adreseze instanţelor de judecată competente în acest sens.

Ceea ce este foarte important de reţinut este că de această măsură pot beneficia însă numai persoanele care au achitat taxa auto în perioada 2007-martie 2013 şi chiar şi cei care au înregistrat un proces pe rol în vederea recuperării taxei auto.

Persoanele care au achitat taxa auto ulterior lunii martie 2013 nu pot să beneficieze de această măsura.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here